Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Vegetarisch afvallen

Bij het woord vegetariërs denken we meestal automatisch aan slanke mensen met een gezond voedingspatroon. Amerikaans onderzoek wijst inderdaad uit dat het aantal obesitas gevallen onder vegetariërs stukken lager ligt dan bij carnivoren.

Toch is het een fabeltje om te denken dat als je vegetarisch gaat eten de kilo’s er dan automatisch vanaf zullen vliegen. Lekkere bladerdeeghapjes, vette kaasjes, noten, avocado’s en koekjes zijn immers ook gewoon vegetarisch, maar bevatten enorm veel calorieën. Vegetarisch afvallen is echter zeker niet onmogelijk. De kunst is om de nadruk te leggen op het vele fruit, de verschillende groentes en zaden en noten die allemaal erg gezond voor je zijn.

Vegetarisch = Vegetarisch?

Daarnaast is er ook veel verschil in vegetariërs; er zijn mensen die vegetarisch willen eten vanwege hun respect voor dieren maar er zijn ook veel mensen die vegetarisch gaan eten omdat ze rekening willen houden met het milieu. In het woordenboek staat bij vegetariër” “iemand die geen vlees of vis eet.” Er zijn vegetariërs die wel vis eten maar geen vlees en er zijn mensen die geen vis, vlees maar ook geen ei en melkproducten eten. Er zijn tal van vegetarische leefstijlvormen te onderscheiden op basis van wat verboden is, zoals pesco-, lacto-ovo-, lacto-, ovo-, semi-, totaalvegetariërs, en veganisten.

Vegetarisch dieet afvallen

Afvallen op zijn ‘vegetarisch’ moeilijker?

Is (dieet) afvallen voor mensen die vegetarisch eten en leven misschien lastiger dan voor mensen die wel vlees eten? Een veelgestelde vraag. De meeste mensen denken dat je gewicht in balans brengen ingewikkeld is als je geen vlees eet en dat je dan veel minder keus hebt. Hierbij speelt zeker een rol dat men minder bekend is met eiwitvervangers, want we hebben het hier inderdaad over de eiwitten. Iemand die geen vlees eet, moet met andere producten zorgen dat hij of zij toch aan de goede hoeveelheden eiwitten komt per dag. Samen met vetten en koolhydraten, vormen eiwitten de drie macro nutriënten die nodig zijn bij een goede spijsvertering en verbranding. Bij vleesvervangers wordt vaak alleen nog maar gedacht aan een groenteburger, sojaburger en dergelijke ‘ namaakvlees’ vormen. (Als je wel vis eet en eieren en melkproducten kan je meer variëren dan wanneer je deze elementen niet wilt nemen). Mocht je een goede test willen nazien over de verschillende soorten vleesvervangers zoals Vivera, Tivali, Quorn en Valess, ga dan naar http://www.dehippevegetarier.nl/getest/test-vegetarische-veganistische-vleesvervangers/. Als je wilt afvallen, blijf dan kritisch op de aanwezigheid van suiker in dit soort producten!

Vegetarisch dieet afvallen is verrukkelijk

In de echte ‘vegetarische’ wereld wordt gelukkig tegenwoordig veel creatiever omgegaan met een aantrekkelijke vegetarische maaltijd. Deze beperkt zich alleen niet meer tot groente, aardappels en een vleesvervanger maar bestaat uit veel fantasierijker samenstellingen. Denk hierbij aan noten, zaden, quinoa, kelp, soja enz. Mensen staan soms versteld als ze ervaren hoe verrukkelijk een vegetarische maaltijd kan zijn.

De zogenaamde V-schijf is heel behulpzaam bij het bepalen van een gezonde vegetarische maaltijd:

Afvallen vegetarisch

Recepten vegetarisch afvallen

Op deze website kan je bij Recepten diverse smakelijke vegetarische recepten terugvinden die uitstekend passen bij onze afvalmethode. Denk daarbij aan een
heerlijke groente curry met ei: https://totalbodybalance.nl/recipe/groentecurry-met-ei/

Eet smakelijk en blijf in balans!!

 

Vegetarisch afvallen

Lees ook onze andere artikelen!

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen