Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Vermageren mannen sneller dan vrouwen?

Frustrerend is het als je partner sneller vermagert dan jij. Terwijl jullie hetzelfde eten!

Het zal je niet verbazen dat ook hierin mannen en vrouwen van elkaar verschillen. Mannen lijken sneller af te slanken dan vrouwen. Hoe kan dat?

Verschil man/vrouw afslanken

Mannen en vrouwen zijn anders gebouwd. Van nature hebben mannen sowieso meer spiermassa dan vrouwen. Vrouwen hebben op hun beurt weer meer de neiging om vet op te slaan. Dit komt door de bouw van het menselijk lichaam. Vet verbrandt langzaam, terwijl spieren sneller calorieën verbranden. Als vrouw verbruik je minder energie en dus ook minder calorieën dan mannen. Mannen kunnen dus in theorie ‘meer’ eten dan vrouwen zonder aan te komen.

De verschillen tussen man en vrouw bij afslanken zijn grotendeels terug te voeren op onze biologie. De bouw, maar ook onze hormonen zorgen ervoor dat het mannenlichaam anders reageert op eten. En dan met name op de hoeveelheid eten. Mannen slaan namelijk vooral hun vet op rond de buik terwijl vrouwen vet opslaan rond de buik, heupen en dijen.

Spiermassa en vet

Mannen hebben meer testosteron, wat betekent dat ze van nature sneller spieren aanmaken dan vrouwen. Ze zijn vaak ook zwaarder, omdat ze meer spiermassa hebben. Dus daarom vallen mannen naar verhouding wat makkelijker af dan vrouwen. Doorgaans kunnen ze ook wat grotere porties eten, omdat ze meer energie nodig hebben. Maar ook voor mannen geldt: elk pondje gaat door het mondje. Teveel is ook voor mannen niet goed.

Emotie-eters?

Verder zijn vrouwen meer emotie-eters dan mannen en ze passen zich sneller aan aan anderen. Waardoor ze misschien wat sneller geneigd zijn hun eigen doelen los te laten. Mannen zijn wat rechter door zee als het op afslanken aankomt, ze kunnen wat dat betreft makkelijker de knop omzetten dan vrouwen.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen