Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Intemittent fasting

Intermittent fasting

Intermittent fasting in de praktijk

Je hebt er vast weleens over gehoord: intermittent fasting oftewel vasten. Vasten heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo zorgt het voor een beter herstel in je lichaam. Het werkt namelijk zo dat telkens als je eet het lichaam volop bezig is met de spijsvertering en niet met herstel. Door te vasten geef je jouw lichaam meer de tijd voor herstel tot op celniveau.

Intermittent fasting praktische tips

Je kunt intermittent fasting op veel manieren toepassen. Een populaire manier is de 16/8 methode, het uitgangspunt is dat je jouw eetmomenten overdag verdeeld over een periode van 8 uur waarin je eet en dan 16 uur niets meer eet, je mag dan overigens wel drinken, zolang het maar geen kcal bevat, dus water, koffie en thee zonder melk en suiker. In de praktijk roept dit vaak vragen op.

Hoe ik in het weekend eet

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Hoe deel je de dag in als je vast?

Doordeweeks lukt het vaak prima om te vasten omdat we dan een bepaalde routine hebben. Maar in het weekend wordt het lastiger. Dan wil je kunnen meedoen met het gezin, heb je etentjes en allerlei andere sociale activiteiten.
Ik vond dat zelf in elk geval altijd behoorlijk uitdagend. Inmiddels heb ik er een oplossing voor gevonden.

Intermittent fasting methode

Die oplossing is heel simpel: ik vast 5 dagen en 2 dagen doe ik dat niet. In het weekend wil ik graag met het gezin samen ontbijten, dus dan doe ik dat ook gewoon. Doordeweeks sla ik het ontbijt over. Op deze manier behaal ik toch gezondheidswinst door te vasten en ik kan ook samen met gezin in het weekend gewoon meedoen. Mijn tip is dus om het vasten op een dusdanige manier toe te passen dat het voor jou werkt. Jij bepaalt zelf wanneer, hoe vaak en hoe lang je vast.

Vasten betekent geen maaltijden overslaan

Maar let op: ik zie heel vaak dat mensen om af te slanken het ontbijt en ook nog eens een keer de lunch overslaan. Dat kun je beter niet doen. Door het ontbijt en de lunch over te slaan krijg je halverwege de middag trek. Je gaat snacken, snaaien of eet in de avond een te grote, te calorierijke maaltijd. Als je iedere dag zo eet is de kans groot dat de kilo’s eraan vliegen.

Met periodiek vasten weet je vooraf je eetmomenten en kom je dus niet in de verleiding maaltijden over te slaan. Je bepaalt zelf wanneer de uren waarin je eet ingaan en hoe lang die periode van vasten duurt. Periodiek vasten is prima te combineren met Total Body Balance.

Heb je vragen over hoe ook jij kunt vasten?
Neem dan contact met me op voor een persoonlijk advies.