Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Afvallen voor de zomer

Afvallen vóór de zomer vakantie of erna!!?

Mensen vragen vaak aan ons of het nog wel zin heeft vlak voor de vakantie te gaan afvallen. Je denkt misschien dat die paar kilo’s voor de vakantie niet de moeite waard zijn, omdat je er zoveel meer moet afvallen, of misschien denk je wel dat ze er in de vakantie zo weer aanzitten. Afvallen voor de zomer, heeft geen toegevoegde waarde denk je.
Het lijkt je dan ook beter om pas na de vakantie te beginnen (want je wilt dat het geen dieet vakantie gaat worden) en dan ga je er echt serieus tegen aan voor de laatste keer want je hebt al zoveel geprobeerd en hebt eigenlijk de moed een beetje opgegeven.

TBB Lian voor en naZo voelde Lian Timmers zich ook toen ze in 2009 door een toevallige gebeurtenis toch nog bij Total Body Balance terecht kwam. Ze had veel last van haar overgewicht en eigenlijk niet veel hoop meer. Het was alleen omdat ze via het programma De Afvallers van TV 73 uitgekozen werd om gratis een aantal kilo’s af te vallen, dat ze het nog wel een keer wilde proberen. Het betekende dat ze vlak voor de lastige decembermaand, met sinterklaas, kerst en oud en nieuw voor de deur, moest beginnen met haar afvaltraject. Deze week is het al bijna 5 jaar geleden dat ze bij Total Body Balance 43 kilo afviel en tot de dag van vandaag heeft ze nog steeds haar gewicht volledig onder controle. Ze heeft haar eetpatroon tot een levensstijl gemaakt en vindt het heerlijk om te experimenteren met het bedenken vaan lekkere gerechten. Ze had vaak last van maagzuur voordat ze aan haar traject begon, maar nu nooit meer. Ook is ze niet meer ziek geweest sinds d 43 kilo eraf zijn. Voorheen pakte ze elke bacterietje op van een ander. Van tijd tot tijd haalt ze een heerlijk suikervrij ijsje bij ijssalon Lavinia of een suikervrij gebakje bij patissier de Rouw in Vught en als ze op vakantie gaat, neemt ze de weegschaal mee in haar koffer.

Afvallen vóór de zomer

Hoe komt het dat de methode zoals we die gebruiken bij Total Body Balance mensen weer zo in hun kracht terugzet? En waarom het zo zinvol is om juist vlak voor de zomer, vlak voor jouw vakantie toch nog te beginnen met afvallen? Het bekende ‘Dieet voor de zomer’. En waarom wij zo blij zijn als jij net voor de vakantie bij ons begint met jouw traject?

Afvallen voor de zomer

Afvallen na de vakantie

Stel je gaat over vier weken op vakantie. Je wilt dolgraag 10 kilo afvallen, en het overgewicht zit je al jaren dwars. Je hebt niet veel vertrouwen meer in afvallen omdat je al zoveel hebt geprobeerd. En aan een dieet vakantie wil je niet aan beginnen. Je besluit om na de vakantie te starten bij Total Body Balance omdat je via via goede verhalen hoort. Je belt zelfs om de afspraak voor de intake alvast in te plannen en het lukt om direct na het weekend van je terugkomst, de intake vast te leggen. Je bent trots op jezelf dat je de stap hebt genomen, je vast hebt gelegd door af te spreken en bent enorm opgelucht.
Je kunt met een gerust hart op vakantie! En tijdens de vakantie neem je het er nog even van want je hebt immers daarna die afspraak om af te vallen?! Als je weer thuis bent spring je op de weegschaal en schrikt enorm omdat er nog drie kilo bij zijn gekomen. Je moet nu, een maand later, alsnog dertien kilo gaan afvallen.

Afvallen voor de vakantie

Wanneer je besloten had direct te beginnen met afvallen voor de vakantie en dan maar te zien wat er van kwam, ziet het verhaal er anders uit:
Omdat het dieet volstrekt suikervrij is, voel je je na de eerste week al opvallend veel fitter, je slaapt beter en bent de eerste kilo’s al kwijt. Je bent verbaasd dat je weer controle hebt over wat je eet, je voelt je sterk, je voelt je weer de baas over het systeem. Door de suiker te elimineren komt je lichaam tot rust, is de behoefte aan suiker niet meer geactiveerd en heb je meer energie en een rustige bloedsuikerspiegel.
Na twee weken overleggen we met elkaar of je tijdelijk wilt stabiliseren voor je vakantie en daarna weer oppakken of dat je rustig doorgaat in de vakantie. Deze beslissing is ook afhankelijk van wat voor soort vakantie je voor de boeg hebt. Beide opties zijn prima, je moet je er goed bij voelen.
Heb je gekozen om tijdelijk te stabiliseren, ben je in ieder geval al een paar kilo kwijt, voelt je veel beter, hebt weer vertrouwen dat het goed komt en gaat nu anders je vakantie in. Daarbij geven we je ook nog veel tips voor tijdens de vakantie.
Stel je bent al drie kilo kwijt, komt tijdens je vakantie twee kilo of misschien wel helemaal niet aan omdat je je al zo veel beter voelt, ga je na de vakantie starten me t het afvallen van maximaal 9 kilo in plaats van dertien!!

Afvallen tijdens de vakantie

Kies je ervoor tijdens de vakantie door te gaan met afvallen, kan je na de eerste twee weken bij ons nog twee weken doorgaan met lijnen. Waarschijnlijk val je in deze vier weken voor je vakantie zo’n vier kilo af. Stel je valt niet af in je vakantie, dan begin je na de vakantie met nog maar zes kil overgewicht. Vlak voordat je vertrekt geven wij je een rugzak vol tips mee voor je ‘dieet’ tijdens de vakantie en kan je ons bereiken voor vragen en/ of coaching. Stel je pakt in de vakantie toch nog een kilootje mee, dan hoef je erna nog maar vijf kilo af te vallen.

Afvallen zomer, een terugkerend begrip

Zonder echt een rekenwonder te zijn is de conclusie duidelijk: altijd gewoon beginnen, ook al ga je snel op vakantie. Afvallen voor de zomer is niet alleen beter voor je gewicht, je bent ook sneller klaar met je afvaltraject en het is dus ook goedkoper! Laat de zomer maar komen, met Total Body Balance zit je snel op een succesvol pad! Fijne zomer, fijne vakantie en laat je niet van je pad afbrengen!

Dieet vakantie

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen