Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Op gewicht blijven na afslanken

In de dagelijkse praktijk merk ik dat veel mensen het lastig vinden om na het afslanken op gewicht te blijven. Toch is op gewicht blijven na het afslanken heel goed mogelijk, als je maar zorgt dat je goed stabiliseert. Dan stop je met de supplementen en bouw je op een verantwoorde manier de voeding weer op, zodanig dat je lichaam het niet ziet als zondigen. Tijdens deze stabilisatie is het de bedoeling dat je stabiel blijft.

Op gewicht blijven na afslanken is voldoende eten

Hoe gek het ook klinkt, op gewicht blijven na het afslanken betekent je calorie inname vergroten door geen lijnporties meer te nemen. Ik zie vaak dat mensen uit angst om weer aan te komen lijnporties blijven eten. Dat willen we juist niet omdat je dan te weinig eet en je het nu niet meer de bescherming van de supplementen. Eet dus voldoende. Je weet inmiddels na het volgen van je afslanktraject wat gezonde maaltijden zijn, dus zorg ervoor dat je steeds weer verantwoorde keuzes maakt.

Stabilisatie na het afslanken

Om goed te kunnen stabiliseren nemen we daar ruim de tijd voor. Dit duurt zestien dagen. Het gaat erom dat je een nieuwe balans vindt tussen de energie die je binnenkrijgt en de hoeveelheid energie die jouw lichaam verbruikt. Dit ‘aanzetten’ van jouw verbranding doen we dus niet even in een paar dagen, maar daar nemen we de tijd voor, zodat je lichaam en jij kunnen wennen aan deze nieuwe fase. Let er wel op dat je niet weer gaat eten zoals je dat voor het afslanken deed. Een slanker lichaam heeft minder energie nodig. Als je je weer terugvalt op je oude eetpatroon zul je weer aankomen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Op gewicht blijven

Tijdens het afslanktraject heb je duidelijk inzicht gekregen in wat voor jou een goede manier is om gezonder te eten. Het is de bedoeling dat je deze nieuwe levensstijl blijvend vast kunt houden. Daarom is de stabilisatiefase zo belangrijk. Een nieuw gewicht vraagt om ander gedrag en met de stabilisatiefase zorgen we ervoor dat dit makkelijker wordt. Zo leg je de basis om langdurig je gezonde gewicht vast te kunnen houden. Het afslanktraject bij Total Body Balance is daarom opgebouwd uit verschillende fases, zodat je in de iedere fase verzekert bent van persoonlijke begeleiding en de juiste aanpak.

Lukt het je niet om op gewicht te blijven?

Als het je niet lukt om na het afslanken op gewicht te blijven, adviseer ik je om contact met me op te nemen om te kijken hoe ik je kan ondersteunen. Houd de weegschaal in de gaten en als deze omhoog gaat moet je wel op tijd ingrijpen. Vind dit niet erg maar doe het wel, want anders ga je weer terug naar af.  Je kunt tijdig ingrijpen door een C9 of een Correctiepakket te doen. Je kunt hiermee thuis eenvoudig een aantal kilo ‘corrigeren’. Dit voorkomt dat je alles op z’n beloop laat en straks misschien weer langdurig moet afslanken.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen