
Mosselen met knoflookspaghetti
Ingrediënten
- 100 gram volkoren spaghetti gekookt
- pancoating
- 0.5 rode peper fijngesneden
- 1 teentje(s) knoflook in dunne plakjes
- 100 gram gekookt mosselvlees
- 5 gram platte peterselie fijngehakt
- 100 gram kleine tomaatjes gehalveerd
- 100 gram sperzieboontjes gehalveerd en gekookt
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op.
- Kook de sperzieboontjes beetgaar, giet af en spoel af met koud water. Laat ze in het vergiet uitlekken.
- Verhit de pancoating in een wok en fruit hierin de rode peper en knoflook 1 a 2 minuten.
- Voeg de mosselen toe en roerbak ze 2 minuten.
- Roer de peterselie, de spaghetti en 1.5-2 eetlepels van het kookvocht van de spaghetti door de mosselen en laat alles goed warm worden.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Meng de kerstomaatjes en sperzieboontjes met een dieet dressing (bijvoorbeeld honing mosterd) en strooi er wat peper en zout op. Serveer de groenten in een apart schaaltje bij de spaghetti.