Babi Pangang
Ingrediënten
- 100 gram ongepaneerde varkensschnitzel in reepjes gesneden
- 1 ui in kleine blokjes gesneden
- 1.5 blikje tomatenpuree (zonder suiker) 1,5 klein blikje
- 0.5 eetlepel(s) Japanse sojasaus
- 0.5 teentje(s) knoflook geperst
- 1 theelepel(s) sambal oelek
- 2.5 eetlepel(s) tomatenketchup (zonder suiker)
- Pancoating
- 0.5 theelepel(s) Zusto
- 0.5 kopje(s) water
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak
- Bak het vlees met Pancoating in een anti-aanbak pan.
- Als het vlees begin te kleuren, voeg de ui toe en bak even mee.
- Als het vlees gaar is, voeg je toe: tomatenpuree, knoflook, sojasaus, water, suikervervanger en sambal. Roer alles goed door en verwarm het langzaam.
- Op smaak brengen met suikervrije ketchup. Het gerecht kan pittiger of zoeter gemaakt worden door toevoeging van meer sambal of zoetstof.
Notities
Serveer met zilvervliesrijst en een frisse salade.