Roergebakken sperziebonen met ossenhaas
Ingrediënten
- 100 gram ossenhaas in dunne reepjes
- 2 teentjes verse knoflook fijngehakt
- 1 snufje peper
- 1 snufje zout
- 200 gram sperziebonen gehalveerd
- 1 sjalot fijngehakt
- 1/2 eetlepel verse gember fijngehakt
- 1/2 rode paprika in reepjes
- 1 stengel bleekselderij in halve maantjes
- 1 theelepel citroensap
- 1.5 eetlepel japanse sojasaus
- naar smaak zoetstof
- naar smaak sambal oelek
- Pancoating
Instructies
- Snijd alle ingrediënten volgens de instructie.
- Kook de sperziebonen beetgaar en spoel ze daarna meteen af met koud water.
- Verwarm een koekenpan met Pancoating en bak de ossenhaas apart in de pan. Voeg tijdens het bakken de helft van de knoflook toe.
- Haal de ossenhaas uit de pan en bewaar in aluminium folie en vouw dicht.
- Verhit de koekenpan met Pancoating en bak de sjalot, bleekselderij, paprika en de andere helft van de knoflook en de gember, tot de sjalot glazig wordt.
- Voeg de sperziebonen toe.
- Voeg de sojasaus, zoetstof (naar smaak) en citroensap (naar smaak) toe. Indien u van pittig eten houdt, voeg sambal oelek (naar smaak) toe.
- Het geheel 3-5 minuten laten sudderen en voeg een minuut voordat u klaar bent, de ossenhaas nog even toe.
Notities
Serveer met rijstemie of zilvervlies rijst.