Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Beste voeding voor afvallen

Als je af wilt vallen is het verstandig sommige voedingsproducten te laten staan. Iedereen weet inmiddels wel dat suiker niet goed voor je is. Die kun je dus het beste mijden. Koek, snoep, frisdranken, vruchtsappen en producten met toegevoegde suikers vallen hieronder. Lees altijd het etiket zodat je weet wat er in het product zit. Suiker komt vaak voor onder een andere naam zoals fructose, siroop, dextrose, aroma. Vuistregel is dat kant en klare producten vaak veel suikers bevatten. Ook vetten kun je beter laten staan als je af wilt slanken. Je wilt het liefst gewoon vetarm eten. Gebruik om te bakken een bakspray in plaats van boter of olijfolie. Gefrituurd eten is ook een no go. Daarnaast is het verstandig om je koolhydraten tijdelijk te beperken. Eet dus minder brood, pasta en rijst. En als je dit wel eet: kies voor de volkoren varianten, die bevatten veel vezels en zijn beter voor je spijsvertering. Laat nooit alle koolhydraten helemaal weg, je hebt deze wel nodig voor een gezond voedingspatroon.

Wat is de beste voeding voor afvallen?

Geen suiker, vetarm en minder koolhydraten eten is de eerste stap op weg naar een gezond gewicht. Daarnaast is de portiegrootte belangrijk. Eet gewoon minder en beperk je tot maximaal 5 eetmomenten per dag. Je blijft wel je hoofdmaaltijden eten en je hebt 2x op een dag een gezond tussendoortje nodig. Het slechtste wat je kunt doen is maaltijden overslaan, dus doe dat niet. Op mijn website vind je heel veel gezonden en makkelijke recepten voor je ontbijt, lunch en diner. Deze vind iedereen lekker, je staat er geen uren voor in de keuken en je hebt er niet allerlei exotische superfoods voor nodig.

Het gaat erom dat je leert wat gezonde voeding is. Als je gezonder eet, val je vanzelf af. Probeer voor jezelf na te gaan welke ongezonde keuzes je nu maakt en vervang die door een gezondere variant. Gezond eten betekent niet dat je de hele dag sla moet eten. Juist door gevarieerde voeding te kiezen hou je het afslanken ook veel beter vol. Bovendien hebben we het hier over ‘echte voeding’. Eten dat echt wat doet voor je lichaam. Voeding met voldoende vezels, vitaminen en mineralen die jouw lichaam ook gedurende de dag voldoende energie geven.

Daarnaast eten veel mensen teveel vlees. Met name varkensvlees is niet zo gezond. Probeer in plaats daarvan te kiezen voor bijvoorbeeld kipfilet of kalkoen. Ook gehakt kun je beter vervangen door tartaar. Daar zit veel minder vet in. Kies voor minder vlees  en als je het eet: kies voor het betere stukje vlees, aldan niet biologisch.

Voor zuivel geldt dat je zoveel mogelijk kiest voor vetarme zuivel. Ga voor magere kwark in plaats van volle yoghurt of nog erger, toetjes.

Waarom pure voeding het beste is om af te vallen

Bewerkte voeding zorgt voor een snelle vertering van je eten, waardoor je na een uur of anderhalf uur alweer trek krijgt. Eet maar eens met de lunch 2 witte boterhammen met hagelslag. Vult voor geen meter en het heeft ook weinig tot geen voedingsstoffen. Vervang die eens door een groene salade met bijvoorbeeld sperziebonen en je zit gewoon de hele middag vol. Geen trek, geen gesnaai en je hebt geen vervelende energiedipjes meer. Puur eten bevat alles wat jij nodig hebt voor een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Hulp nodig bij het kiezen van de beste voeding voor afvallen?

Ik ben al jaren afslankcoach en ik merk dat veel mensen soms toch niet zo goed weten wat nou eigenlijk gezonde voeding is. Vaak zijn je eetpatronen al jarenlang hetzelfde, zonder dat je dat in de gaten hebt. Ik zeg weleens dat ik mensen opnieuw ‘leer eten’. Dat is niet moeilijk en iedereen kan het. En het fijne is, het is geen levenslang dieet. Het is een manier van eten die gezond is, verantwoord is en die je lang vol kunt houden.

Mocht je hulp nodig hebben bij het kiezen van de beste voeding voor afvallen dan kan ik je begeleiden. Inmiddels heb ik al meer dan 7000 duizend mensen met succes geholpen om hun streefgewicht te bereiken en te behouden.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen