Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Thaise groene salade met knapperige sjalotten

Thaise groene salade met knapperige sjalotten

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Salade
Keuken Thais
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1,5 eetlepel Japanse sojasaus (kies de minder zoute variant)
  • 2,5 sjalot in dunne ringetjes snijden
  • 0,25 Chinese kool gewassen en in hele dunne reepjes gesneden
  • 0,25 komkommer Wassen en in dunne reepjes snijden
  • 50 gram sperziebonen geschoond en beetgaar koken
  • 2 takjes verse munt in hele fijne reepjes gehakt
  • verse koriander naar smaak
  • rode peper zonder pitjes in dunne ringetjes (naar smaak)
  • 1 eetlepel limoensap vers geperst
  • 1 cm verse gember zonder schil en raspen of heel fijn hakken
  • Zusto naar smaak

Instructies
 

  • Begin eerst met het schoonmaken van de boontjes, kort koken, afgieten en spoelen met koud water zodat ze niet door garen. Ze moeten beetgaar zijn.
  • Maak de dressing van de verse limoensap, rode peper, sojasaus en beetje verse gember. Voeg een beetje verantwoorde suikervervanger toe indien de dressing te zout of te zuur is.
  • Doe de fijngesneden Chinese kool in een grote schaal.
  • Schep alvast de gehakt munt door de kool. Koriander heeft een uitgesproken smaak. Gebruik deze naar eigen smaak en schep deze ook door de gesneden kool of laat het kruid eventueel achterwege.
  • Daarna de komkommer en sperzieboontjes toevoegen.
  • Verdeel de dunne sjalot ringetjes erover.
  • Schenk de dressing over de salade en meng goed. Doe dit pas vlak voor het opdienen.

Notities

Serveer bij deze salade 1 of 2 hardgekookte eieren en/of gebakken tofu en voor de vleeseters 100 gram gegrilde kip of biefstuk reepjes en je hebt een heerlijk hoofdgerecht. Doe er dan nog wel 100 gram rijstemie (mihoen) bij voor de koolhydraten.
Trefwoord kip, Vegetarisch, vlees

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen