Zùsto bevat een combinatie van specifieke voedingsvezels. Die werden speciaal gekozen voor hun gezondheidswaarde én hun uitstekende eigenschappen als suikervervanger in vele toepassingen. Mooi meegenomen: de vezels versterken elkaars werking.
Net zoals suiker voegt Zùsto zoetkracht en textuur toe aan je gerechten.
De voedingsvezels garanderen ook gezondheidsvoordelen en prebiotische effecten. Logisch, want vezels zijn gezond. Ze vormen een belangrijke voedingsbron voor de goede bacteriën die een gezonde darmflora bevorderen. Kers op de taart: Zùsto is caloriearm. Zo bevat aardbeienjam gezoet met Zùsto bijna 70 procent minder calorieën. Ook diabetici gebruiken Zùsto met een gerust hart. En het is nog glutenvrij ook!
Deze volwaardige suikervervanger is ideaal voor het op smaak maken van diverse soorten gebak, desserts en andere zoete lekkernijen. Zùsto bevat 4 keer minder calorieën dan ‘gewone’ suiker. Het maakt slagroom steviger en voller, geeft ijs een fijner en warmer mondgevoel en tot slot laat het jam beter geleren, en doet de fruitsmaken beter tot zijn recht komen.
Tip: Voeg Zùsto geleidelijk toe om klontering te vermijden.
Vulstof (polydextrose), plantaardige vezels en zoetstoffen (erythritol, isomalt, sucralose)
Energie: 403 kJ / 98 kcal
Vetten: 0,0 g
Koolhydraten: 29,0 g
– waarvan suikers 0,9 g
– polyolen: 28,0 g
Vezels: 64,7 g
Eiwitten: 0,0 g
Zout: 0,1 g