Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Waar word je dik van?

Dat we dik worden van suiker en vet eten, weten we inmiddels allemaal wel. De afgelopen jaren is er (gelukkig) heel veel aandacht voor gezond eten. De meeste mensen weten inmiddels wel dat suiker niet goed is voor je en dat iedere week patat en pizza eten ook niet echt gezond is. Maar waar word je nou eigenlijk te dik van? Je wordt te dik als je structureel teveel eet (dit kan ook ‘gezonde’ voeding zijn!) of structureel ongezonde dingen eet.

Afslanken en overgewicht tegen gaan heeft dus te maken met de keuzes die je dagelijks maakt. Iedere dag moet je immers eten en drinken. En daar zit juist het venijn. Het is niet zo zeer dat je van een keer patat met frikandellen eten dik wordt. Maar als je dit iedere week doet, telt het wel op. Dat geldt ook voor het drinken van alcohol en frisdrank. Als je iedere dag een glas cola drinkt, krijg je per glas ongeveer acht(!) suikerklontjes binnen. Dat zijn er per week meer dan 50! En daar word je dik van.

Dik makers?

Als je de frisdranken, snoep, gebak en gefrituurd eten laat staan ben je er nog niet. Want in heel veel producten zit suiker toegevoegd. Vooral in kant en klare voeding zit veel suiker en vaak ook zout. Maar ook in saladedressing, woksaus en sinaasappelsap uit een pak. Dit zijn de verborgen dikmakers. Je zou het niet zeggen, maar als je deze producten regelmatig eet of drinkt, krijg je geheid teveel suiker binnen. Daarom is het belangrijk dat je etiketten leest. Weet wat je eet of drinkt.

Hoe voorkom je dat je te dik wordt?

Je voorkomt dat je te dik wordt door gewoon eens een paar dagen bij te houden wat je eet en drinkt. Sommige dingen zitten zo ingesleten in ons patroon dat we er ons niet eens bewust van zijn. Zoals het bakje chips iedere avond voor de tv of op kantoor voor de middag-dip de snoeppot open trekken. Of het glas sinaasappelsap bij het eten. Prima als je dat af en toe doet, maar geen 2x per dag. Dik worden en voorkomen dat je dik wordt heeft echt te maken met het voedingspatroon dat je jezelf aangeleerd hebt. Hou het eens bij om te zien waar je iets kunt veranderen.

Ook ontbijten zorgt ervoor dat je een goede basis voor de dag hebt. Het voorkomt echt dat je gaat sneukelen. Je lijf start goed op en je hebt gedurende de dag minder trek. Door voldoende te eten gedurende de dag voorkom je dat je wilt snacken.

Op gewicht blijven

Als je af wilt slanken of op een gezond gewicht wilt blijven zul je dus bewust met je voeding bezig moeten zijn. Dat klinkt moeilijker dan het is. In het begin is het even opletten maar na een paar dagen ben je gewend aan het maken van andere keuzes. Als je accepteert dat je blijvend iets zult moeten veranderen aan je voedingspatroon, heb je een veel grotere kans dat het je gaat lukken. Het is de bewustwording dat wat je nu eet en drinkt je niet helpt om af te slanken en er soms voor zorgt dat je gewicht nog toe zal nemen. Als je dat eenmaal beseft, is het makkelijk om te gaan kijken hoe je die ongezonde eetmomenten kunt vervangen door een gezonde keuze. Dit moet een routine worden en dat kost soms wat doorzettingsvermogen. Wat je kan helpen is te kijken naar wat je allemaal wel mag eten in plaats van wat je niet meer mag. Focus op het positieve en zorg vooral dat je lekker blijft eten, maar dan gezond!

Hulp nodig?

Als jij hulp nodig hebt om af te slanken, dan ben ik er voor je. Ik help je persoonlijk met het bereiken van jouw streefgewicht. Je krijgt van mij een handige boodschappenlijst, recepten en wekelijkse controles. Zo gaat het je zeker lukken!

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen