Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Zùsto Suikervervanger

Zùsto: Revolutionaire suikervervanger met 75% minder calorieën

Zùsto is de nieuwe, revolutionaire suikervervanger in Nederland op basis van vezels en zoetstoffen van natuurlijke afkomst. Dit is het allereerste product dat zich een volwaardig suikervervanger mag noemen!

 • 75% minder calorieën dan gewone suiker 
 • Op basis van prebiotische en plantaardige voedingsvezels: fijn voor je darmflora
 • Voor warme en koude bereidingen
 • Geen smaakverschil met suiker
 • Suiker 1 op 1 vervangen door Zùsto: nooit meer omrekenen!
 • Geschikt voor diabetici, bevat geen aspartaam
 • 100% vegetarisch
 • Glutenvrij

 

Zùsto heeft een vergelijkbare smaakbeleving zoals suiker. Ook de structuur en textuur van Zùsto is bijna hetzelfde als gewone suiker. Door zijn unieke samenstelling van prebiotische en plantaardige vezels uit onder andere cichorei en mais biedt Zùsto meerdere gezondheidsvoordelen ten opzichte van suiker, zoals het stabiel houden van de bloedsuikerspiegel, het verbeteren van de stofwisseling, een lagere calorie inname en vetreductiemogelijkheden. Geniet weer van je favoriete recepten op een verantwoorde manier!

En dat allemaal zonder de vervelende eigenschappen van traditionele, toegevoegde suikers. Met Zùsto  schommelt je bloedsuikerspiegel minder, watje gezondheid ten goede komt. Van traditionele suiker weten we namelijk dat het je bloedsuikerspiegel wel laat schommelen. Als je teveel van deze suikers eet, heeft dat invloed op je gezondheid. Je kunt er dik van worden en door veel toegevoegde suikers te eten heb je grotere kans op ziekten zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten maar ook kanker.
Kortom, we willen de  toegevoegde suikerinname zoveel mogelijk beperken wanneer we gezond willen leven. De WHO- de Wereldgezondheidsorganisatie- adviseert daarom niet meer dan maximaal 25 gram suiker per dag. In Nederland eten we gemiddeld maar liefst gemiddeld 110 gram suiker per dag. Dit komt met name door de toegevoegde suikers in gebak, koekjes en frisdranken.

Wat is de beste suikervervanger?

Er zijn veel suikervervangers verkrijgbaar maar die hebben vaak de vervelende eigenschap dat je, wanneer je bijvoorbeeld gaat bakken, de hoeveel suiker niet 1 op 1 kan vervangen door een suikervervanger. Je moet dan hoeveelheden gaan omrekenen, wat onhandig is en waardoor je vrijwel nooit de juiste verhoudingen krijgt. Met Zùsto suikervervanger hoeft ook dat niet meer. Je kunt de hoeveelheid suiker in een recept gewoon vervangen door een zelfde hoeveelheid Zùsto. En op smaak hoef je niet in te leveren! Zùsto heeft dezelfde smaak, textuur en structuur als suiker maar dan op basis van vezels en zoetstoffen van natuurlijke afkomst. Zelfs top patissiers zoals Roger van Damme gebruiken Zùsto. In combinatie met de andere voordelen van Zùsto is dit de ultieme suikervervanger!

Zùsto suikervervanger: dit zit erin en dit kun je ermee

ZÙSTO is een volwaardige suikervervanger, op basis van vezels en zoetstoffen van natuurlijke afkomst: polydextrose, oplosbare vezels uit maïs en chicory, zoetstoffen (erythrinol, isomalt, sucralose). Met Zùsto  reduceer je 75% van de kcal en heb je een lage glycemische index van 22.

Daarnaast is Zùsto:

 • Glutenvrij
 • Rijk aan vezels
 • Calorie arm
 • Superieur in smaak, structuur en textuur

Hieronder zie je het verschil tussen Zùsto en traditionele suiker.
(Bron: Zùsto)

Zùsto suikervervanger
Zùsto suikervervanger

Zùsto gebruiken in je recepten

Hieronder vind je tips voor het gebruik van Zùsto suikervervanger.

 • Zùsto kun je beter niet rechtstreeks mengen met boter. Hierdoor kunnen klontjes ontstaan. Meng Zùsto eerst met de bloem of eieren voordat je andere ingrediënten toevoegt;
 • Je kunt er prima jam mee maken, wat met andere suikervervangers soms een probleem is door de textuur;
 • Wil je de perfecte karamelsaus maken? Ook dat kan met Zùsto! Kook een kleine hoeveelheid water en voeg Zùsto suikervervanger al roerend toe en je hebt in een handomdraai de lekkerste karamel.

Zùsto suikervervanger is een heel fijn product om mee te bakken en te koken. Zoals met alles: gebruik met mate!

Zùsto suikervervanger kopen

Zùsto suikervervanger is verkrijgbaar in onze webshop.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen