Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Gezonde boodschappen doen

Wat zullen we vandaag weer eens eten?
Als je een druk leven hebt, is de kans groot dat je aan het eind van je dag nog even snel naar de supermarkt gaat om boodschappen te doen en het antwoord op deze vraag is: makkelijk.

Gezonde boodschappen zijn vers

Gezonde boodschappen doen betekent gezond eten. Gezond is juist makkelijk eten. Het is koken met verse en pure ingrediënten. Dat hoeft niet meteen te betekenen dat je zelf je pastadeeg moet maken, welnee! Het is bijvoorbeeld voor volkoren pasta kiezen in plaats van witte pasta.

Koken uit een pakje of een zakje is minder gezond. Dit soort producten zitten vol met zout en suiker. Hier kom je pas achter als je de tijd neemt om de etiketten te lezen. Je kan al raden wat er gebeurt als je haastig boodschappen doet: je gaat dan zeker geen etiketten staan lezen en pakt gauw iets wat op ooghoogte in het schap staat. Dit zijn bijna altijd bewerkte producten die om marketing redenen op die plaats in het schap neergezet zijn. Of in de aanbieding is.

Als je dat weet, loop je de volgende keer wellicht al anders door de supermarkt.

Wil je zeker weten dat je gezonde boodschappen doet? Doe dan boodschappen met een lijstje en bedenk vooraf wat je gaat eten. Zoek eventueel een verantwoord recept op in mijn kookboek.

Gezond koken in een handomdraai

Ten onrechte wordt gedacht dat gezond en vers koken veel meer tijd kost dan iets uit een pakje of zakje bereiden.
Binnen een half uur kun je een gezonde maaltijd op tafel zetten en je hoeft er echt geen keukenprins (of prinses) voor te zijn. Iedereen kan het. Het is een kwestie van de juiste ingrediënten kopen, smaak toevoegen zonder gebruik te maken van suiker of veel zout en laten we eerlijk zijn, ook gewoon goed voor jezelf willen zorgen. Je doet je lijf geen plezier met ongezond eten en de weegschaal al helemaal niet.

Gezonde boodschappen doen met Total Body Balance

Als je bij mij afslankt, krijg je een boodschappenlijst mee. Op die manier wordt het echt heel makkelijk om te leren hoe je gezonde boodschappen doet. Je hoeft er niet voor naar een speciale winkel met hippe superfoods of eiwitshakes. Gewoon doodnormaal eten wat onze grootouders ook zouden herkennen. De juiste mix tussen vezels, groenten, fruit, koolhydraten en vetten.
Als je dat eenmaal weet, is gezond boodschappen doen echt een feestje. Daar neem je de tijd voor in plaats van dat het even snel tussendoor moet.
Gezonde boodschappen betekent gezond eten. Gezond eten betekent een gezond gewicht. Daar gaan we voor!

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen