Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Vakantie is genieten

Veel mensen die bezig zijn met afvallen, hebben hier tijdens de vakantie opeens minder zin in. Volgens hen is vakantie genieten en is het dus zonde om telkens op de lijn te letten. Het is natuurlijk waar dat de vakantie om te genieten is en niet om dagelijks alleen maar bezig te zijn met je lijf en lijn. Er zijn veel keuzes op je vakantiebestemming, dus waarom alleen voor het ongezonde gaan?

Ontbijten op vakantie

Je kunt op vakantie op verschillende manieren ontbijten. Je kunt zelf een ontbijt maken, bijvoorbeeld in een appartement of op de camping. Hebben ze jouw favoriete ontbijt producten niet in jouw vakantieland? Neem ze dan gewoon mee. Als je in een hotel zit en je hebt een ontbijtbuffet, dan wordt het vaak moeilijker om je aan je gezonde keuzes te houden. Niet eens omdat het niet aangeboden wordt, maar juist omdat er ook veel ongezonde dingen worden aangeboden…. Wil je een keer zondigen? Doe het dan bewust en kies de rest van de dag voor iets gezonds!

Weet dat iedere maaltijd die je goed doet er alweer een is!

fruitsaladeVerstandige keuzes

Je hebt altijd een keuze. Wil je een ijsje? Ga dan op zoek naar een suikervrij variant en als je dat niet kan vinden en je wilt zondigen neem dan een waterijsje of een bolletje met een bakje in plaats van een hele coupe. Ga je lekker wat drinken op een terrasje? Ga dan voor heerlijk fris water in plaats van frisdrank. Drink sowieso de hele dag veel water, wat vaak niet moeilijk is met hogere temperaturen. Een heerlijk tussendoortje kan vers fruit zijn of rauwkost.

Drink water

Het klinkt zo cliché, maar niets is minder waar. Water is super gezond. Water is een van de beste hulpmiddelen bij afvallen, omdat het vaak andere dranken vervangt die meer calorieën en suikers bevatten, maar ook omdat het je honger onderdrukt wat er dus voor zorgt dat je minder gaat eten. Het kost veel energie en je kunt je erg moe voelen als je uitgedroogd bent, zelfs bij een lichte uitdroging al. Als je dorst hebt, ben je eigenlijk al uitgedroogd; en dit kan leiden tot uitputting, duizeligheid en andere nare symptomen. Daarnaast zorgt regelmatig water drinken voor een strakkere en jongere huid. Ook zal je huid egaler en mooier van kleur worden. Koop een leuk flesje wat je steeds met vers water bijvult. Zo zit je nooit zonder.

Avond eten tijdens je vakantie

Je kunt tijdens je avondeten ook heel goede keuzes maken. Salades zijn vaak erg lekker en bevatten veel vitamines. De keuze voor mager vlees en/of vis is natuurlijk ook mogelijk. Wil je een toetje? Kies dan voor bijvoorbeeld een heerlijk fruitsalade.

Vakantie is genietenBewegen tijdens je vakantie

Als je een beetje actief op vakantie bent, kun je aardig wat calorieën verbranden. Zeker met hoge temperaturen gaat het heel hard met het verbranden van calorieën. Wie met warm weer een uur wandelt kan gemiddeld tussen de 300 en 500 calorieën verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het tempo dat je hebt. Ook zwemmen doen we vaak op vakantie. Heel gezond! Je gebruikt hiermee al je spieren en je krijgt het niet al te warm, vanwege het verkoelende water. Als je aan het zwembad of op het strand ligt kun je dus af en toe een lekker stukje zwemmen.

Wees niet teleurgesteld

Als het niet lukt om af te vallen tijdens de vakantie, wees dan niet teleurgesteld. Het vasthouden van je huidige gewicht is al heel goed. Zie je vakantie inderdaad als een moment waarop je kunt genieten. Soms bouw je tijdens je (actieve) vakantie ook meer spieren op en deze wegen meer dan vet. En zelfs als je wat bent aangekomen tijdens je vakantie; daarna staan wij weer voor je klaar om (verder) af te vallen!

Vraag hulp

Ga je binnenkort op vakantie? Geef dat dan aan bij je Total Body Balance Coach. Zij kunnen je tips geven en je helpen goed voorbereid op reis te gaan. Geef daarnaast bij je familie en/of vrienden die mee gaan op vakantie aan dat je op vakantie graag gezond wil doen en of ze jou daarbij willen helpen. Het kan net dat extra steuntje in de rug geven!

Ben je nog niet bezig met de Total Body Balance methode en wil je ook goed voor de dag komen deze zomer! Heb je naast deze tips meer hulp nodig bij het bereiken van je doel? Neem dan contact met ons op voor een afspraak of kom naar een van de GRATIS informatie bijeenkomsten.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen