Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Op gewicht blijven

Op gewicht blijven is veel moeilijker dan afslanken, want hoe hou je die kilo’s eraf? Je kunt niet blijven diëten natuurlijk. Dat hoeft ook helemaal niet. Een gezond voedingspatroon bestaat uit echt eten. Zo is afslanken geen dieet en kun je makkelijk op gewicht blijven. Het effect van een dieet is vaak tijdelijk, het effect van gezond eten is langdurig. Daarmee blijf je prima op gewicht.

Op gewicht blijven

Op gewicht blijven begint al bij de manier waarop je afslankt. Shakes, maaltijdvervangers, pakjes en zakjes laten je misschien afvallen, maar leren je niet gezond te eten. Bij gezond eten gaat het over wat je eet, hoeveel en hoe vaak. Je leert wat jouw lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. En dat is meestal niet met een shake, pakje of een zakje. Daar zitten mogelijk onvoldoende voedingsstoffen in. Dat is ongezond en werkt op de langere termijn natuurlijk averechts.

Leer weer eten

Mensen die willen afslanken leer ik weer opnieuw eten. Dat klinkt misschien een beetje gek. Ik merk bijvoorbeeld dat het voor sommigen heel normaal is om een dag in de week te snacken. Wist je dat dan 14% van je avondmaaltijden uit ongezond eten bestaat? Juist dat inzicht probeer ik mensen bij te brengen. Als je hier bewust van bent, wordt het ook makkelijker om andere keuzes in je voeding te gaan maken.

Mindset is de succesfactor

Zodra je in de gaten hebt welke keuzes je maakt wanneer het gaat om eten, ben je er. Het gaat om wat jij jezelf vertelt. Veel mensen belonen zichzelf met ongezond eten. En door verstopte suikers en vetten die in dit soort eten zitten, hou je de verslaving in stand. Op het moment dat je dit beseft, ben je op weg om ook op gewicht te blijven.

Op gewicht blijven doe je zo

Door jezelf een gezond eetpatroon aan te leren blijf je op gewicht. Kijk maar naar mij, ik ben al sinds 2002 op gewicht nadat ik 25 kilo af ben gevallen. Dat komt niet doordat ik shakes, pakjes en zakjes heb gebruikt maar omdat ik mezelf opnieuw heb leren eten. Ik heb geleerd wat gezonde keuzes zijn en hoe ik mijn voedingspatroon aan kan passen. Dat is koken met verse ingrediënten, de tijd nemen om boodschappen te doen en etiketten te lezen en normaal eten. Eten wat voedt in plaats van eten dat roofbouw pleegt op je lichaam.

En ik heb de knop omgezet om voor mezelf te kiezen.
Dat kan jij ook. Je gezondheid is je grootste goed in het leven, wees er zuinig op.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen