Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Gezond oud worden

Gezond oud worden, dat wil toch iedereen? Wij zouden er allemaal voor tekenen. Toch zijn er meer mensen dan ooit te voren die getroffen worden door nare ziekten zoals kanker, hartziekten en diabetes. Volgens onderzoekers van het Erasmus MC heeft onze levensstijl veel invloed op hoe oud we mogen worden.

Jonger ziek worden

In het Rotterdamse onderzoek, recent gepubliceerd in het medische vakblad PLoS Medicine (bron: NOS), komen onderzoekers tot de conclusie dat je tot zes jaar langer kunt leven als je niet rookt, geen overgewicht hebt en een gezonde bloeddruk hebt. Mensen die te zwaar zijn, roken en een te hoge bloeddruk hebben, hebben ongeveer 9 jaar eerder kans om een ernstige ziekte op te lopen dan mensen die dat niet hebben.

Daar schrik je behoorlijk van. We doen er soms wat lacherig over, over overgewicht. Die kilootjes worden vaak voor lief genomen, zeker als we ouder worden. Toch vergroot dat het risico dat je niet gezond oud kunt worden. Veel mensen onderschatten de zogenaamde onschuld van te dik zijn en een te hoge bloeddruk.

Pas als iets gebeurd met iemand die dicht bij je staat, ga je pas nadenken over hoe het eigenlijk met jouw eigen gezondheid is. Of jij wel gezond oud zal worden. Realiseer je dat het in ieder geval nooit te laat om er iets aan te doen.

Gezond oud worden

Een gezond gewicht levert je heel veel op: je voelt je energieker, gelukkiger, zelfverzekerder en hebt meer mentale veerkracht. Zoals veel van mijn klanten zeggen: afslanken heeft zoveel positieve impact op je leven, dat je eigenlijk een nieuw leven krijgt.

Wacht dus niet met je overgewicht aan te pakken. Je boekt er zo minimaal 6 jaar gezondheidswinst en levenscomfort bij! Gezond oud worden heb je zelf niet volledig in de hand, maar door een gezonde levensstijl te hanteren kun je er zelf wel veel invloed op hebben.

Hulp bij overgewicht

Heb je steun nodig om af te slanken en dat overgewicht kwijt te raken? Inmiddels heb ik in al die jaren dat ik mensen hierbij begeleid, gemerkt dat een stok achter de deur hebben fantastisch werkt. Juist de persoonlijke aandacht en 1-op-1 gesprekken met mij zorgen ervoor dat jij je gezonde gewicht kunt bereiken en behouden. Je kunt een gratis voorlichtingsgesprek aanvragen.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen