Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Afslanken is voldoende eten

Afslanken is voldoende eten. De titel van dit artikel lijkt zichzelf tegen te spreken maar niks in minder waar. Afslanken doe je door voldoende te eten. Het idee dat je op een paar blaadjes sla de dag door moet komen is echt achterhaald. Maaltijden overslaan is geen goed idee. Als je blijft eten, zul je zien dat je gemakkelijker af zult slanken.

Afslanken is blijven eten

Om je spijsvertering en lichaam aan de gang te houden is het belangrijk om voldoende te eten, ook als je af wilt vallen. Niet eten is nooit een optie. Je lichaam heeft energie nodig en ook voedingsstoffen. Hoe zit het dan met maaltijdvervangers? Kun je die wel nemen?

Wij zijn er geen fan van omdat maaltijdvervangers je nog steeds niet leren eten. Het gaat bij het afslanken om het maken van de juiste keuze van je voeding. Maaltijdvervangers zijn geen voeding en dus helpen ze je niet om te leren hoe je een gezond eetpatroon voor jezelf kunt ontwikkelen.

Eet je eenmaal gezond, dan ben je goed op weg. Daarbij is het wel belangrijk om te blijven letten op hoeveel je eet. En daar gaan de meeste mensen in de fout. Ze passen hun porties niet aan. Ook al is het eten dan gezond, als je daar nog steeds teveel van eet, word je alsnog dik!

Wat we ook vaak zien, is dat de tussendoortjes geschrapt worden. En we raden aan omdat juist niet te doen. Die tussendoortjes heb je nodig om gedurende dag je verbranding aan de gang te houden en te voorkomen dat je trek krijgt. Dit zijn vaak de welbekende suikerdips. Deze momenten zijn verraderlijk als je bezig bent met lijnen. Voor je het weet zit je met je vingers in die snoeppot.

Beter kies je voor een gezonder alternatief. Je kunt dus zeker wel tussendoortjes nemen als je aan het lijnen bent, maar kies dan voor de gezonde alternatieven zoals een stuk fruit, opkikkertje of een bakje magere kwark/yoghurt.

Hoeveel energie heb je nodig?

Om af te vallen ga je je vetreserves aanspreken. Dit kun je tijdelijk stimuleren door minder calorieën te eten. Dit is dus niet hetzelfde als niet eten. Je blijft voldoende eten en let daarbij op het aantal calorieën dat je binnen krijgt.

De grote boosdoeners als je af wilt slanken zijn suikers en vetten. Daarom is onze succesmethode ook gebaseerd op suikervrij en vetarm eten. Hoeveel calorieën je nodig hebt, verschilt van persoon tot persoon. Het hangt af van hoeveel overgewicht je hebt en wat je verder doet om af te slanken, zoals sporten.

Afslanken & weer ‘normaal’ eten

Met een afslankperiode, dieet of voedingsplan stimuleer je dus tijdelijk meer vetverbranding, waarbij je tegelijkertijd de calorie inname verlaagt. Je blijft wel voldoende eten, wat betekent dat je gemiddeld 6 eetmomenten op een dag hebt.

Op een gegeven moment zul je gaan merken dat je geleidelijker en minder af gaat vallen. Dan kom je meestal in de buurt van je streefgewicht. Zodra je dit bereikt volgt er een belangrijke periode. Dit noemen wij bij Total Body Balance de stabilisatiefase. Vanaf dat moment ga je langzaam aan weer naar een ‘normaal’ voedingspatroon. We kijken dan hoe je op gewicht kunt blijven en lekker kunt blijven eten.

Onze methode richt zich niet op de korte termijn, maar op de langere termijn. We zorgen dat je blijvende resultaten kunt halen.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen