
Brabantse asperges
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1
Ingrediënten
- 1 pond asperges geschild
- 1 ei gekookt
- 50 gram gegrilde ham in dunne plakjes of fijngesneden
- 100 gram kruimige aardappels gewassen, geschild, gekookt
Instructies
- Kook de asperges in ruim water gaar. Kook tegelijkertijd de aardappels gaar.
- Leg de asperges op een bord samen met de gekookte aardappel.
- Bestrooi de asperges met wat verse nootmuskaat. En doe wat zout en peper op de aardappels.
- Snijd het hard gekookte ei fijn en strooi over de asperges. Leg daar bovenop 50 gram dunne plakjes of reepjes ham.
- Doe eventueel wat kookvocht van de asperges over de gekookte aardappel of een beetje zuivelspread light op de aardappel.
Trefwoord asperges, ei
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Overweeg om je mening te delen!