Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Afslanken lukt niet?

Wat als afslanken niet lukt? Als je voor je gevoel al alles geprobeerd hebt en je wanhopig weer aan het zoveelste dieet begint? Om daarna teleurgesteld weer te stoppen. Lees deze tips eens en kijk hoe ze jou kunnen helpen als afslanken niet lukt.

Afslanken lukt niet door…

Het weekend. Voor de meeste mensen is het weekend echt de boosdoener. In het weekend mag je van jezelf best wat glazen wijn of bier, een chipje, een gebakje of snacks. De hele week let je op je eten en in het weekend gaan de remmen los. Als je vervolgens die twee dagen alles eet waar je trek in hebt, zijn al je inspanningen gedurende de week voor niets geweest. Afslanken lukt niet. Denk je. Wat als je in het weekend wel oplet op wat je eet en die wijntjes of biertjes overslaat? Probeer het eens en kijk of het je helpt om wel af te slanken.

Ik ben aan het lijnen…

Als je er niet vol voor gaat en gezonder eten continu negatief benadert, gaat het je ook niet lukken om je levensstijl te veranderen. Als je steeds zegt dat je niets eten mag en je je daar boos of verdrietig bij voelt, gaat het je gewoon niet lukken om af te slanken en op gewicht te blijven. Het zit voor een deel echt tussen je oren. De manier waarop je met jezelf praat over eten en je dieet heeft veel invloed op je succes. Probeer je nieuwe manier van eten niet te zien als iets tijdelijks, maar iets wat je langere tijd vol kan houden. Daarom is het belangrijk dat je leert wat gezonde voeding is en hoe je met gemak lekker kunt eten zonder dat je het gevoel hebt dat je op dieet bent. In het begin zul je wel de vetten meer moeten laten staan, maar als je eenmaal afgeslankt bent, kun je de vetinname langzaam iets verhogen. Je zult zien dat het echt meevalt als je positief ingesteld bent.

Afslanken lukt niet door…

Je portiegrootte. Ook al denk je dat je gezond eet, je past je porties niet aan. Tja, dan is het natuurlijk niet zo gek dat de kilo’s er maar moeilijk afgaan. Weeg je eten af, schep minder op en gebruik een kleiner bord. Avocado is gezond maar niet als je er 3 op een dag eet. Kijk dus kritisch naar je porties.

Je staat er helemaal alleen voor…

Afslanken lukt niet doordat je er alleen voor staat. Niet iedereen lukt het om op eigen houtje af te slanken en dat is ook helemaal niet gek. We zijn druk met vanalles en nog wat en dan schiet het er al gauw bij in om op tijd en gezond te eten. Een persoonlijke coach kan je hierbij helpen. Door samen te kijken welk voeding voor jou geschikt is, hoeveel en hoe vaak je kunt eten en door wekelijks op controle te komen, wordt het overzichtelijker en gemakkelijker. Je hebt een stok achter de deur en hoeft het niet alleen te doen.

Maak de keuze om goed voor jezelf te zorgen

Afslanken lukt niet als je er niet vol voor gaat. Maak die keuze om goed voor jezelf te zorgen en zorg dat je hulp krijgt als je dat nodig hebt. Zeker als je al heel vaak op eigen houtje hebt geprobeerd om af te slanken. Het is niet nodig dat je alleen door blijft ploeteren. Ik weet uit ervaring dat het niet makkelijk is en dat het fijn is als je een stok achter de deur hebt. Kies voor jezelf en zet de eerste stap om met succes af te slanken. Meer hoef je eigenlijk niet te doen. De rest doen we samen.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen