Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Waar gaat vet naar toe als je afvalt?

Waar gaat vet naar toe als je afvalt? Dat is eigenlijk een hele goede vraag. We weten allemaal waar het vet naar toe gaat als je er teveel van hebt: je heupen en de buik nemen dan vaak in omvang toe. Het vet dat we eten wordt in je cellen opgeslagen als triglyceriden.  Maar wat gebeurt er als je afvalt en dus ook je vetpercentage daalt? Waar blijft het dan?

Dit gebeurt er als je vet verbrandt

Je lichaam slaat dus vet op en geeft het ook weer af. Je lichaamscellen hebben namelijk vetten nodig om te functioneren. Hoe hoger de behoefte, hoe meer verbranding er in je lichaam nodig is om de gewenste energie te kunnen leveren. Het aantal vetcellen in je lichaam blijft vrijwel altijd gelijk. Maar als je geen vetcellen verliest, waar blijft het lichaamsvet dan als we afvallen?

Waar blijft vet als we afslanken?

Het vet wordt in je lichaamscellen verbrandt. Als we minder vetten binnenkrijgen dan dat we nodig hebben voor de verbrandingsprocessen in ons lichaam, maakt het lichaam de opgeslagen reserves vrij. Hierbij wordt koolstof vrijgemaakt en vervolgens in koolzuurdioxine en waterstof omgezet. En nu komt het: dit adem je gewoon uit.
Vet verlaat je lichaam gewoon via de ademhaling. Het wordt dus niet in spiermassa omgezet, ook niet als je sport. Het teveel adem je uit. Verder verlaten koolzuur en waterstof je lichaam via zweten en naar het toilet gaan. Verrassend he?

Als jij hulp nodig hebt bij het afslanken, dan begeleid ik je graag persoonlijk op weg naar een gezond gewicht. Juist door mijn begeleiding lukt het vrijwel iedereen om met succes af te vallen. Ik help je om suikervrij en vetarm te eten. Maak snel een afspraak voor een gratis intakesprek. Dat kan ook met begeleiding op afstand of met persoonlijke controles. Net wat jij wil.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen