Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Wat mag je eten in het keto dieet?

Je hoort momenteel veel over het Keto dieet. Het Keto dieet is een dieet waarbij je zo min mogelijk koolhydraten en juist meer gezonde vetten eet. Het kan zeker een goede manier zijn om af te slanken als je het op de juiste manier doet. Het betekent dat je heel goed weet en bijhoudt wat je wel en niet kunt eten om er zeker van te zijn dat je lichaam voldoende voedingstoffen binnen krijgt.

Wat is het Keto dieet?

In het Keto dieet proberen we het aantal koolhydraten te verminderen. Koolhydraten leveren over het algemeen de brandstof voor je lichaam. De gedachte is hier dat als je de koolhydraten sterk vermindert, je lichaam vanzelf andere reserves aan gaat spreken, zoals de vetten. Hierdoor kun je afvallen. Je lichaam komt hierdoor in ketose, wat betekent dat de gevormde ketonenlichamen dienen als brandstof. Je schakelt om van suiker- naar vetverbranding.

Wat mag je eten in het Keto dieet?

Je eet in een Ketogeen dieet met name veel vetten. Deze heb je ook wel nodig om je lichaam van voldoende brandstof te voorzien. Ik adviseer je om dit dieet altijd onder begeleiding te volgen. De ervaring leert dat je een stok achter de deur nodig hebt omdat je dit dieet niet zomaar even doet. Het kan best een uitdaging zijn, zeker ook doordat je in de eerste weken last kunt krijgen van bijkomende klachten als hoofdpijn. Dit is niet ernstig maar wel iets om rekening mee te houden.

Om deze klachten te voorkomen, maken wij gebruik van exogene ketonen van Prüvit. Een zakje met poeder dat je oplost in water en opdrinkt en waardoor je geen last van deze verschijnselen hebt. Binnen een uur komt je lichaam al in ketose, waar je normaal tussen de 5 dagen en 3 weken voor nodig zou hebben als je alleen Ketogeen eet. Ook is het essentieel dat je je lichaam wel goed voedt en je voedingsinname goed bijhoudt. Het Keto dieet is voor de meeste mensen zonder de juiste begeleiding maar moeilijk vol te houden.

Mag je vlees en vis eten in het Keto dieet?

Ja, je mag alle soorten vlees eten, mits niet bewerkt of gemarineerd. Ook wild valt hieronder.
Je mag vis eten in het Keto dieet, waarbij vette vis een aanrader is. Zalm, haring, makreel, ansjovis, forel, sardines en paling zijn voorbeelden van vette vissoorten. Daarnaast mag je ook alle andere vissoorten eten.

Wat voor groenten mag je eten bij het Keto dieet?

Alle groene groenten zijn een aanrader, evenals verse groene kruiden om je gerechten mee op smaak te brengen.
Denk hierbij aan:

 • Avocado
 • Andijvie
 • Broccoli
 • Spruitjes
 • Kool
 • Komkommers
 • Sperziebonen
 • Sla
 • Spinazie
 • Courgettes
 • Tuinbonen
 • Koriander
 • Basilicum
 • Peterselie
 • Munt

Mag je fruit als je Keto doet?

Fruit mag zeer beperkt, eigenlijk alleen maar aardbeien, frambozen en blauwe bessen.

Voedingsschema of recepten nodig bij Keto dieet?

Ik kan me heel goed voorstellen dat het je lastig lijkt om het Keto dieet te starten of vol te houden. Toch zou je het wel graag willen proberen om af te slanken. Ook dat snap ik helemaal. Ik heb zelf ook het Keto dieet een tijd gevolgd en de kilo’s vlogen eraf. Daardoor weet ik precies waar je tegenaan loopt met je voedingsschema’s en het vinden van de juiste recepten. Ook als je last krijgt van lichte klachten zoals hoofdpijn kan ik je ondersteunen met de juiste informatie. Als je het Keto dieet wilt volgen en volhouden, doe dit dan onder persoonlijke begeleiding.

Afslankcoach Keto dieet

Als afslankcoach heb ik inmiddels al meer dan duizenden mensen geholpen met afslanken. Ik help al sinds 2003 mensen naar een gezond gewicht. Of je een paar kilo eraf wilt of bv 20 kilo af wilt slanken, ik weet precies wat erbij komt kijken. Ook op mentaal vlak.

Ben je op zoek naar een voedingsschema voor het Keto dieet of wil hulp van een ervaren afslankcoach? Meld je dan aan voor een gratis intake gesprek. Belangrijk is wel dat je echt gemotiveerd bent om het Keto dieet te gaan volgen. Als dat zo is, gaan wij er samen voor zorgen dat jij jouw streefgewicht bereikt.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen