Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Verstopte Suikers in voedingsmiddelen

De voedselindustrie gebruikt vaak nog andere benamingen voor suiker in producten. In het kader van de campagne suikerpraatjes hebben we de verschillende benamingen voor verstopte suikers op papier gezet. De Consumentenbond vond er zo’n 50!

 

Minder vaak gevonden suikervormen zijn ahornsiroop, agavesiroop en oerzoet. Een opvallende suikertoevoeging is vruchtensapconcentraat. Dit is een suikerbom, maar doet anders voorkomen door de oorsprong. Desondanks blijft het toegevoegd suiker aan een product, niet meer dan dat.

Stel, je besluit om geen geraffineerde suiker meer te eten (en drinken). Dan gaat er een wereld voor je open, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Want opeens blijkt dat suiker overal in verstop zit en dat je niet meer kan kopen wat je eerst wel altijd kocht.

Hoe weet je of er verstopte suikers in zitten? Daar is maar één oplossing voor, etiketten lezen. Om meer specifiek te zijn, de ingrediënten. De ingrediëntenlijst staat op volgorde van hoeveelheid van het ingrediënt dat in het product aanwezig is, al is de fabrikant niet verplicht ons te vertellen hoeveel er dan precies in zit.

Een lijst van benamingen van suiker is:

Verstopte suikers

Als één van deze namen in de ingrediëntenlijst voorkomt, dan zit er suiker in het product. In het begin is het dus erg zoeken welke producten nog wel ´kunnen´ en welke niet meer. Bij biologische producten is er meer kans op suikervrij succes.

Natuurlijke suikers

Natuurlijke suikers zijn niet slecht voor je. Deze zitten bijvoorbeeld in granen, fruit en zoete groentes. Ze zijn onmisbaar in een gezond eetpatroon.

Verder kun je je beter beperken, als je niet meer met Total Body Balance bezig bent, tot ongeraffineerde suiker (ook wel bekend als oersuiker), diksappen, vruchtenconcentraten, honing. Stevija Kristal vind ik zelf een van de prettigste suikervervangers, deze kan je vinden in onze webshop.

Bron: o.a. Consumentenbond

De basis van het programma van Total Body Balance is dat het suikervrij is, dit zeggen we al sinds 2003 maar het is goed te zien dat er tegenwoordig meer aandacht komt voor de gevaren van suiker!

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen