Deprecated: Return type of DOMWordsIterator::current() should either be compatible with Iterator::current(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/834551.cloudwaysapps.com/qrsmchndhj/public_html/wp-content/plugins/divi-machine/includes/modules/PostContent/PostContent.php on line 83

Deprecated: Return type of DOMWordsIterator::next() should either be compatible with Iterator::next(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/834551.cloudwaysapps.com/qrsmchndhj/public_html/wp-content/plugins/divi-machine/includes/modules/PostContent/PostContent.php on line 47

Deprecated: Return type of DOMWordsIterator::key() should either be compatible with Iterator::key(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/834551.cloudwaysapps.com/qrsmchndhj/public_html/wp-content/plugins/divi-machine/includes/modules/PostContent/PostContent.php on line 42

Deprecated: Return type of DOMWordsIterator::valid() should either be compatible with Iterator::valid(): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/834551.cloudwaysapps.com/qrsmchndhj/public_html/wp-content/plugins/divi-machine/includes/modules/PostContent/PostContent.php on line 89

Deprecated: Return type of DOMWordsIterator::rewind() should either be compatible with Iterator::rewind(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/834551.cloudwaysapps.com/qrsmchndhj/public_html/wp-content/plugins/divi-machine/includes/modules/PostContent/PostContent.php on line 94
Tros Radar over Suikervervangers - Total Body Balance

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Tros Radar over Suikervervangers

TBB_SuikervervangersPer jaar consumeren wij met zijn allen zo’n 40 kg verborgen suiker! Het is wel duidelijk dat we hier dus bewuster mee om moeten gaan.

Er is de laatste tijd veel te doen over suiker en suikervervangers. Maandagavond besteedde het televisie programma Tros Radar aandacht aan de Suikervervangers die te koop zijn.

Er passeerde een heleboel verschillende de revue die op dit moment hot zijn zoals: palmbloesemsuiker, kokosbloemsuiker, dadelstroop, suikerbietenstroop, rijststroop, oerzoet, agavesiroop, biologische rietsuiker, heidehoning, kastanjehoning, ahornsyroop, palmsuiker enz. Conclusie was dat al deze suikers nagenoeg het zelfde zijn als gewone suiker met dit verschil dat er net een ander geurtje aan zit of een andere smaak en dat het wellicht iets beter voor het milieu zou zijn.

Het alternatief

Stevia wordt genoemd als alternatief voor de kristal suiker.  Het heeft alleen twee nadelen, de smaak is wat bitterder dan suiker en het is in de meest pure vorm te geconcentreerd, daardoor wordt er een vulstof aan toegevoegd. Let er wel heel goed op wat de samenstelling is van het product dat je koopt en claimt Stevia te bevatten. Foodwatch kreeg massaal klachten over Natrena Stevia Kristalpoeder van Douwe Egberts (DE). Ondanks de claims ‘Stevia’ en ‘zoet uit de natuur’ op de verpakking, zit in een bus Steviapoeder slechts 3% stevia. De rest is maltodextrine, een goedkoop vulmiddel, dat gewoon zetmeel is. Niet voor niets tikte de Reclame Code Commissie DE eerder op de vingers, omdat de producent Natrena Steviazoetjes ten onrechte ‘natuurlijk’ noemde.

Stevia

Total Body Balance heeft gekozen voor Stevia Kristal van het merk SteviJa. De ingredienten van dit product zijn: Stevia en Erythritol. Wat is dan Erythritol? We hebben het even voor je opgezocht op de website van het Voedingscentrum.

Er zijn 2 soorten zoetstoffen: polyolen en intensive zoetstoffen.

Polyolen zijn niet-intensieve zoetstoffen. Ze zijn half zo zoet tot even zoet als suiker. De smaak lijkt erg op die van suiker en ze hebben geen bijsmaak, zoals de meeste intensieve zoetstoffen. De polyolen xylitol, isomalt, maltitol en lactitol leveren wel calorieën, maar ongeveer 2 keer zo weinig als kristalsuiker. Vrijwel alle polyolen zijn natuuridentieke stoffen. Alleen lactitol komt in de natuur niet voor. Erythritol is de enige natuurlijke polyol. Het wordt gewonnen via fermentatie van glucose door een gist.

Intensieve zoetstoffen zijn 50 tot 3000 keer zoeter dan suiker en leveren geen of nauwelijks calorieën. De meeste intensieve zoetstoffen zijn synthetisch gemaakt. Alleen thaumatine en stevia zijn natuurlijke intensieve zoetstoffen. Ze zijn geïsoleerd uit planten. 

Natuurlijke suikers

Natuurlijke suikers zijn niet slecht voor je. Deze zitten bijvoorbeeld in granen, fruit en zoete groentes. Ze zijn onmisbaar in een gezond eetpatroon.

Als je dan toch iets zoet wil maken doe het met Stevia.

De basis van het programma van Total Body Balance is dat het suikervrij is, dit zeggen we al 10 jaar maar het is goed te zien dat er tegenwoordig meer aandacht komt voor de gevaren van suiker!

Uiteindelijk is de conclusie eenduidig en eigenlijk ook heel simpel: BLIJF SUIKERVRIJ VOOR ALTIJD!

TBB_no_sugar

Bron: Voedingscentrum & Foodwatch

 

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen