Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Coca Cola life met Stevia

Sinds kort is er een nieuw product in de supermarkt dat claimt gezond te zijn; Coca Cola life. Met zijn groene verpakking en zacht lettertype impliceert het een bewuste keuze te zijn…

We gingen eens op onderzoek uit om te kijken wat dit product nu precies inhoud.

Het merkt Coca Cola speelt handig in op de trend om minder suiker te eten en te drinken.

Een deel van de suikers is vervangen door het product; Steviol glycoside. Dit stofje is 200 keer zoeter dan suiker en is afkomstig van de Stevia plant. Lees hier meer over Stevia.

Coca Cola vergeleken met Coca Cola Life:

Suikers en Stevia

In Coca Cola Life is slechts 1/3 van de suiker vervangen voor stevia. De rest bestaat uit geraffineerde suikers en niet zo’n beetje ook! De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid suiker onlangs gehalveerd van 50 naar 25 gram, dus één flesje Coca Cola Life zou al te veel zijn. Ook zijn het nog aardig wat calorieën voor één drankje.

Hoe krijgt Coca Cola zijn mooie donkere kleur?

Dit komt door het E-nummer Karamel E-150d wat is gevormd door gekarameliseerde koolhydraten. Volgens Amerikaans onderzoek zou dit stofje kankerverwekkend zijn. Je moet wel een enorme hoeveelheid cola drinken om er ziek van te worden. Maar trek je eigen conclusie; het mag duidelijk zijn dat dit e-nummer verre van gezond is. In veel landen moet er daarom tegenwoordig een gezondheidswaarschuwing op de verpakking staan bij het gebruik van dit E-nummer.

Dan hebben we ook nog de keuze uit een Coca Cola Zero of Coca Cola Light waar weinig tot geen calorieën inzitten, maar deze drankjes zitten weer vol met chemicaliën zoals aspartaam.

Laat je niet verleiden door groene verpakkingen en gezellige weides op de achtergrond in reclames. Wees zelf bewust van de producten die je koopt en gebruikt. Is er een nieuw product in de winkel? Lees dan eerst goed de gegevens op de verpakking en/of verdiep je in de informatie die je op internet over dit product kunt vinden. Verder maak je natuurlijk zelf je keuzes. Zin in een colaatje? Geniet er dan van en ga de volgende keer weer voor iets anders!

De beste keuzes blijft natuurlijk water. Ook daar kan je heerlijke smaakjes aan toevoegen met bijvoorbeeld verse munt of citroen.water-citroen-en-komkommer

Heb je vragen over de ingredienten van een product? Neem dan contact op met je Total Body Balance coach.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen