Deprecated: Return type of DOMWordsIterator::current() should either be compatible with Iterator::current(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/834551.cloudwaysapps.com/qrsmchndhj/public_html/wp-content/plugins/divi-machine/includes/modules/PostContent/PostContent.php on line 83

Deprecated: Return type of DOMWordsIterator::next() should either be compatible with Iterator::next(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/834551.cloudwaysapps.com/qrsmchndhj/public_html/wp-content/plugins/divi-machine/includes/modules/PostContent/PostContent.php on line 47

Deprecated: Return type of DOMWordsIterator::key() should either be compatible with Iterator::key(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/834551.cloudwaysapps.com/qrsmchndhj/public_html/wp-content/plugins/divi-machine/includes/modules/PostContent/PostContent.php on line 42

Deprecated: Return type of DOMWordsIterator::valid() should either be compatible with Iterator::valid(): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/834551.cloudwaysapps.com/qrsmchndhj/public_html/wp-content/plugins/divi-machine/includes/modules/PostContent/PostContent.php on line 89

Deprecated: Return type of DOMWordsIterator::rewind() should either be compatible with Iterator::rewind(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/834551.cloudwaysapps.com/qrsmchndhj/public_html/wp-content/plugins/divi-machine/includes/modules/PostContent/PostContent.php on line 94
Tips voor een gezonde vakantie! Zorg dat je niet aankomt!

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Tips voor een gezonde vakantie

Deze zomer gaan we weer massaal op vakantie. Veel van ons blijven in Nederland en anderen gaan naar het buitenland. Hoe doe je dat, verantwoord eten op je vakantieadres? Soms levert dat flinke uitdagingen op maar vaak zijn er goede en eenvoudige oplossingen voor. In dit artikel een aantal tips over hoe je dingen kunt aanpakken zodat je ook op je vakantie lekker gezond kunt eten en drinken!

Tips voor een gezonde vakantie

Lang uitslapen, luieren en genieten van de plaatselijke culinaire hoogstandjes. Als we op vakantie zijn laten we meestal alles los. We genieten, we ontspannen en we eten waar we zin in hebben. Dat is ook heel natuurlijk. Iedereen werkt hard en dan is ontspanning en het loslaten van dagelijkse beslommeringen, even niets moeten, enorm belangrijk. Je staat wat later op en hoeft ‘s avonds niet op een uurtje te kijken. Wat het eten betreft permitteren we ons ook meer: een terrasje, een ijsje, een drankje en een hapje. Het eten op zich vormt een substantieel deel van het genieten tijdens onze vakantie. We kunnen ons daar op verheugen.

Als je echter aan het afvallen bent, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden, processen die spelen en met het gevoel van vakantie te maken hebben, zoals hierboven al beschreven. We leven vaak naar een vakantie toe, we houden het nog net vol, omdat we weten dat de vakantie eraan komt. Vaak zijn we dus behoorlijk moe en daarin schuilt direct een gevaar: als je erg moe bent, voel je je niet optimaal en hebt minder weerstand tegen verleidingen. Voeg daar nog aan toe dat we eigenlijk vinden dat tijdens de vakantie alles mag en alles kan, dan is het beeld compleet. Daarom is een goede voorbereiding het halve werk als je je gewicht in de greep wilt houden. Om aankomen tijdens je vakantie te voorkomen moet je vooraf beslissingen maken en doelen stellen, hier een aantal tips:

Gezonde vakantieTip 1

Een daarvan is proberen om in de week voorafgaand aan je vakantie al wat vroeger naar bed te gaan, wat extra rust te nemen, in plaats van nog even je grenzen te verleggen in dit opzicht.

Gezonde vakantieTip 2

Beweeg! Vakantie is natuurlijk heerlijk ontspannen en moet vooral leuk en gezellig zijn, maar neem van te voren een beslissing om veel te bewegen. Ga lekker wandelen, zwemmen, tennissen, golfen of huur een fiets en beklim die hoge berg! Dan heb je en beweging gehad en je voelt je niet meer schuldig als het een keertje minder goed gaat qua eten. Ga bijvoorbeeld in plaats van met een scooter, lopend naar het strand en probeer twee keer in de week te hardlopen, zorg voor een ritme dat prettig voelt en toch relaxt is.

Gezonde vakantieTip 3

Zorg voor een goede spreiding van je eetmomenten over de dag en je tussendoortjes; dit voorkomt dat je van de honger het eerste het beste bittergarnituur te lijf gaat…….en zorgt voor een gelijkmatige bloedsuikerspiegel waardoor je minder risico loopt om  impulsief te gaan snacken. Het drinken van veel water is hierbij ook heel effectief: het vult, reinigt en houd je bezig.

Vakantie en afvallenGezonde  vakantieTip 4

Zit je lekker in een luxe all inclusive resort dan denk je al snel: ik heb ervoor betaald, dus ik moet en kan alles eten wat ik wil. Dit is natuurlijk een grote valkuil, ook al heb je vooraf een vaste prijs betaald, je kunt ook lekker en gevarieerd eten met minder grote porties. Het voordeel bij dit soort arrangementen is dat op de buffetten veel keuzes zijn in salades en deze zonder dressing gepresenteerd worden. Daarnaast is er veel keus en kan je meestal ‘s morgens alvast wat fruit meenemen voor de rest van de dag. Goed ontbijten is belangrijk. Het is het eerste eetmoment van de dag en zorgt voor de eerste energie inname zodat het lichaam weer op gang komt. Het zorgt voor een verzadigd gevoel en hierdoor heb je minder de neiging om te gaan snoepen in de loop van de dag. Gooi een pak crackers in je koffer en concentreer je op het samenzijn met je reisgenoten, het mooie weer en de vrijheid.

Gezonde vakantieTip 5

Realiseer je dat sap tijdens het ontbijt is heerlijk als het vers is, maar drink er niet teveel van, het zit namelijk boordevol suikers. Daarnaast kan je wat groente kiezen als beleg. Bijvoorbeeld ham met sla en tomaat of radijsjes, komkommer en paprika. Dit zijn gezonde keuzes en je kunt er veel mee variëren. Geniet in het buitenland van de vele verse producten zoals vis, groente en fruit! Hou je gerechten simpel en geniet van de echte smaken.

Vakantie en afvallenGezonde vakantieTip 6

In de zomer kan het erg warm zijn, dit houdt in dat we meer zweten dan normaal en dus vocht verliezen. Vocht wat we weer moeten aanvullen. Probeer zoveel mogelijk voor water te kiezen, hierdoor krijg je geen extra calorieën binnen. Wees voorzichtig met alcohol ook al is dat heel aantrekkelijk gedurende je vakantie maar pas op, door een toename van de bloedtoevoer in de bloedvaten komt alcohol sneller in je bloed en bij je hersenen, waardoor je het effect van alcohol veel sneller voelt. Wissel steeds af met water.

Gezonde vakantieTip 7

Houd steeds de focus op wat werkelijk belangrijk voor je is: een gezond gewicht en optimaal lijf! Vakantie is er om op te laden zodat je er na de vakantie weer een lange periode tegen kan, fysiek en mentaal.

Gezonde vakantieTip 8

Neem een pot Lean mee op vakantie, het bevat een mengsel van plantenextracten en chroom. Opuntia Ficus Indica stimuleert de vetverbranding en vermindert het hongergevoel. Chroom draagt bij tot een normaal metabolism van macronutriënten en de instandhouding van normale bloedsuikergehalten. Je kan een pot bestellen via deze link of ophalen in een van de vestigingen

Gezonde vakantieTip 9

Als je terug komt is het wellicht een goed idee om te starten met het C9 programma van Forever, hiermee maakt u een vliegende start op weg naar een slankere en gezondere versie van uzelf. Dit efficiënte en makkelijk te volgen “cleansing” programma geeft u de tools in handen die u nodig heeft om meteen een start te maken met het transformeren van uw lichaam.

Fijne vakantie!

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen