Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

4 tips om niet aan te komen tijdens de zomervakantie

Zon, zee en vakantie! Het is voor veel mensen aftellen naar de zomervakantie. Lekker genieten op een terrasje!
Tijdens de vakantie letten we minder goed op ons eten, omdat we onszelf vertellen dat we mogen genieten tijdens de vakantie. Met als gevolg dat er na de vakantie zo weer een paar kilo aan zitten. En dat is minder leuk thuiskomen.

Eigenlijk is er nooit een geschikt moment om te beginnen met afslanken.
Veel mensen denken: ‘ah, nu ben ik op vakantie of ik ga binnenkort op vakantie, het maakt nu toch niks meer uit.’ Juist die instelling zorgt ervoor dat de remmen los gaan.

Tips om niet aan te komen tijdens de zomervakantie

Eten op vakantie is sowieso een ding. Het is anders dan thuis.
Op vakantie eet je vaker buiten de deur en dan is het lastiger om gezonde keuzes te blijven maken.
Daarom hebben we vier praktische voedingstips voor je op een rijtje gezet om niet aan te komen tijdens de vakantie.

1) Beweeg voldoende

Op vakantie ben je veel buiten en dat nodigt uit tot extra bewegen. Fietsen, wandelen en zwemmen zijn allemaal goed voor je.
Je ziet wat van de omgeving en bent lekker buiten actief bezig. Het is ontspannend en het verbrandt calorieën. Blijf dus niet de hele dag op je stoel zitten maar kom in beweging!

2) Eet over het algemeen gezond

Probeer bij de hoofdmaaltijden zoveel mogelijk gezonde keuzes te maken. Schep extra groenten op bij het buffet of vraag erom bij het restaurant. Probeer gefrituurd eten te vermijden, evenals frisdranken (drink liever water zonder bubbels). Als je gebruik maakt van een buffet, zorg er dan voor dat je kleine hapjes neemt van wat je de moeite waard lijkt. Pas als het dat ook echt was en je hebt nog niet genoeg gegeten, kan je nog wat nemen.
Neem gezonde tussendoortjes mee voor als je onderweg trek krijgt. Dan ben je in ieder geval voorbereidt.

3) Voor de vakantie weinig eten of niet eten: niet doen!

Sommige mensen willen bewust voor de vakantie afvallen om vervolgens op vakantie lekker te kunnen eten. Dan eten ze weer bij. Dit is erg ongezond voor je lichaam. Doe het dus niet. Crash diëten en dan weer aankomen is het slechtste wat je kunt doen. Sla geen maaltijden over, ook op vakantie niet. Je komt net zo snel weer aan als dat je afgevallen bent. Het is beter gewoon te blijven eten. De belangrijkste pijler voor een verantwoord en gezond eetpatroon: vermijd suiker. Als je die toepast, kom je sowieso veel minder aan op vakantie.

4) Regelmatig eten

Op vakantie eten we vaak op onregelmatige tijden. Je wijkt af van je normale eetmomenten en daardoor kun je aankomen.
Probeer zoveel mogelijk de routine van thuis vast te houden en zorg voor regelmaat. Hierdoor krijg je ook tussendoor minder trek en is het risico dat je gaat snoepen kleiner.

Je kunt iedere dag opnieuw de keuze maken wat en hoeveel je eet. Het maakt niet uit of het vakantie is, een feestdag, je verjaardag of welke dag dan ook. Het gaat erom dat jij bewust de keuze maakt om anders te gaan eten. Om je lijf echt te voeden in plaats van zo maar wat naar binnen te schuiven. Dat maakt het verschil!

Tip voor in je koffer: Lean

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen