Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Fruit als natuurlijk zoetmiddel

Je ziet tegenwoordig veel suikervrije recepten waarin vruchten worden gebruikt. Denk aan bananen, abrikozen, pruimen, vijgen en dadels. Maar zijn deze wel gezond? Ze bevatten toch juist veel suiker?

Hoewel vruchten best wat natuurlijke suikers bevatten, bestaan ze niet uit puur suiker. Fruit (en groente) bevat van nature suiker, maar wordt aanbevolen in een gezond eetpatroon. De suiker in vruchten is voor je lichaam hetzelfde als de suiker in een koekje. Maar we eten niet alleen de suiker van deze vrucht. Fruit heeft ook andere voedingsstoffen zoals kalium (regelen van bloeddruk), vezels en vitaminen.

Wist je dat wanneer ‘fruitsuiker’, zoals fructose, wordt onttrokken uit de vrucht, dit geraffineerde suiker wordt genoemd? Dit komt omdat het zoete uit de vrucht wordt gehaald en er geen vezels, vitamines en mineralen meer aanwezig zijn. Alleen fruit in z’n gehele vorm is een echte natuurlijke vorm van suiker!

Dus hoewel suiker bij sommige producten echt niet nodig is, is dit bij andere voedingsmiddelen, zoals fruit, minder van toepassing en is het zelfs een goede toevoeging aan je eetpatroon. De suiker is niet anders, doet niks anders, maar het voedingsmiddel, het product, is wél anders. Het één voegt iets toe aan je eetpatroon (fruit) en het ander niet (koekjes).

Zoals je weet raden wij het eten van bananen, vijgen en dadels tijdens het afvaltraject af. Daarna kun je ze gerust met maten eten.

Een andere goede suikervervanger is Stevija Kristal.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen