Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

SBS6 op bezoek bij Total Body Balance!

Broers Gool met Dick en shirt In 2010 zijn de broers Ronnie en Robbert van Gool onder begeleiding van Total Body Balance gestart met afvallen. Zij zijn het “Obese” succes van Brabant.

Na vele maanden van hard werken is het heugelijke moment daar. De heren zijn samen maar liefst 200 kg af gevallen!

Een prachtige prestatie, waarvoor ze op dinsdag 14 mei door hun coach, Dick Sandbergen, in het zonnetje werden gezet.

 

Dat niet alleen wij dit een bijzondere prestatie vonden bleek wel uit de hoeveelheid media aandacht dit prachtige momentDick met Hart van Nederland

 

met zich mee bracht. Zo waren de heren al terug te zien op EDtv, in het Eindhovens Dagblad en diverse andere lokale media. Daarnaast was Hart van Nederland van SBS6 ook aanwezig bij het bijzondere moment dat de heren in het zonnetje werden gezet. Hieronder kun je het item van Hart van Nederland in de late uitzending van dinsdag 14 mei bekijken.

Het verhaal van Robbert & Ronnie

Via TopSupport een onderdeel van het St. Anna ziekenhuis kwamen de twee mannen bij Total Body Balance uit. Dick heeft de twee broers al deze maanden begeleid. Dick: ”Toen Ronnie en Robbert binnen kwamen wist ik dat we aan een flinke uitdaging begonnen, maar ik heb er nooit aan getwijfeld of het ze zou lukken” .

”Dick zorgde voor een stok achter de deur, met het wekelijkse weegmoment. Daardoor bleef ik lekker gemotiveerd”, verteld Robbert. “Ook heb ik heel veel geleerd over gezond en lekker eten. Er ging een wereld voor me open. De handige ingrediëntenlijst,” vervolgt hij, “heb ik gebruikt als houvast om boodschappen te doen. Je leert echt anders naar je eten te kijken. Ik ben heel blij met het resultaat”.

Hun werkgever heeft de kosten van het afvallen voor zijn rekening genomen. De eigenaar is overtuigd dat een dergelijke investering zich laat terug betalen. “Gezondere medewerkers leveren betere resultaten en hebben een lager ziekteverzuim. Het programma van Total Body Balance “Het WBroers Goolerkt” is hier helemaal op ingesteld. Het is mooi om te zien wat voor stimulans hier vanuit gaat,” zo vertelt hij.

“Het leuke is dat ik nu problemen heb ze uit elkaar te houden als ze samen langs komen!”, grapt Sandbergen. Voor hun harde werken hebben we ze eens lekker in het zonnetje gezet en beloond met een heerlijk gezond diner bij restaurant La Mariposa in Helmond een van de restaurants die volgens het principe van Total Body Balance kookt.

Goede voeding

Bij het afvallen is goede voeding van kapitaal belang. Bewegen is, hoewel niet een noodzakelijke voorwaarde, een stimulerend hulpmiddel en kan een belangrijk onderdeel gaan vormen van de totale gedragsverandering. Toch gaat het bij de combinatie van sporten en dieet vaak mis. Hoe komt het dat iemand met alle goede bedoelingen, minder gaat eten, veel gaat sporten, toch het gewicht niet naar beneden ziet gaan of weinig en de persoon zich slap en futloos voelt? Dit heeft een aantal oorzaken. De belangrijkste reden ligt in de disbalans tussen de hoeveelheid eten (brandstof) en de geleverde sportprestatie (verbranding). Als je te weinig eet gaat het lichaam zijn vetreserves vasthouden. Als je teveel eet, val je niet af.

Total Body Balance methode

“De unieke methode van Total Body Balance bestaat uit een combinatie van laagcalorische voeding, verantwoorde voedingssupplementen en een persoonlijke begeleiding. Doordat we werken met normale voeding is het voor iedereen prima vol te houden”, aldus Dick.

Lees hier of de methode bij jou past!

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen