Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Paul Vaessen, Helmond

31 mei, 2018

Paul VaessenMijn ervaring met Total Body Balance. Het is half december 2017, ik wil een keer iets afvallen, ik merk dat er elk jaar wat bijkomt en er gaat moeilijk wat af. Na het bekijken van het internet kom ik verschillende diëten tegen, Dick leek mij het meest bij mij passen. Die stok achter de deur, om wekelijks langs te moeten komen.
Dat is iets wat mij helpt en ondersteunt in het afvallen.

Half januari 2018 ben ik gestart bij Dick, na een gezellige uitleg kreeg ik alle spullen mee en ben begonnen met als eerste de 9 daagse kuur.
Helaas door de griep deze 9 dagen niet af kunnen maken, na overleg met Dick besloten om gewoon te beginnen met het voedingsschema en de C9 kuur later te hervatten.

In het begin denk je, 4 crackers per dag en wat avond eten, hoe hou ik dat vol? De eerste week had ik inderdaad in de avond een beetje honger gevoel maar dan zit je nog vol met discipline om even door te zetten. Na die week heb ik geen enkele keer meer honger gehad, wel trek absoluut, maar honger niet.

Tijdens mijn afval traject had ik 2 leuke zaken te doen, waaronder carnaval en een vrienden weekend. Tijdens deze dagen heb ik me niet aan het dieet gehouden, leven moet ook leuk blijven, mezelf voorgenomen om tijdens deze periode het gewicht los te laten, na deze periode het afvallen weer op te pakken en wat strenger voor mezelf te zijn. Dus iets meer water drinken en het tussendoortje weg te laten. Uiteindelijk bleek dan dat ik die week niks was afgevallen maar ook niet was aangekomen, dus was ik heel tevreden.

De weken ging vlot voorbij opeens was het al eind februari, het streefgewicht was behaald maar ik voelde me goed en had nog genoeg energie om nog door te gaan.
Het dieet ging me zonder moeite af, natuurlijk heb je wel discipline nodig, maar echt moeite heb ik er niet mee gehad.

Iedere week die peptalk dat je goed bezig bent en dat je moet komen om te wegen, was de stok achter de deur die ik persoonlijk nodig had.
Ik wil daar niet op de weegschaal gaan staan en dat er dan iets bij is gekomen. Ik wilde dat gewicht naar beneden hebben, dat was voor mij ook de motivatie om het vol te houden.

In een zeer overzichtelijke tijd was ik 28,6 kg kwijt en dat zonder sporten, alleen maar door te letten op je voeding. Ik heb wel een beroep waarin ik de hele dag in beweging ben.
Mijn maaltijden bestonden vooral uit groenten en rauwkost, eiwitten en koolhydraten volgens het schema, hier was ik wel streng op. Maar omdat je onbeperkt rauwkost en groente mocht eten had ik toch flinke maaltijden waardoor ik geen honger gevoel had.

Ik heb regelmatig iets uitgeprobeerd vanuit het receptenboek van de site, hieruit zijn lekkere ideeën ontstaan, ik heb heerlijk gegeten in deze periode. Het winkelen duurt wat langer omdat je elke etiket gaat lezen. Ik heb toch redelijk veel producten zonder suiker gevonden en de kruiden potjes worden veelvuldig gebruikt. Ook de producten die Dick verkoopt zijn hier goed gebruikt. Deze zijn lekker en betaalbaar.

Opeens kom je dan in de periode waarin je omgeving het gaat zien. Ik heb nog nooit zoveel leuke complimentjes gekregen, dat is fijn voor je zelfvertrouwen!

Op dit moment zit ik in het stabilisatie programma, ik moet zeggen dat de eerste boterham wel heel erg lekker was, maar dat ik de cracker in de ochtend nog steeds pak. Nu moet ik weer leren eten. De angst dat je toch aankomt, blijft natuurlijk aanwezig. Ik let wel op de suiker inname en als ik een dag heb gehad waarin net iets te veel heb genomen, let ik een dag erna wat beter op mijn eten. Zoals Dick mij heeft verteld: dik worden is ook een aanleg, en die aanleg heb ik. Maar op dit moment ben ik mij ervan bewust wat en hoe ik eet. Ik heb me voorgenomen goed te letten op wat ik eet. En als het teveel wordt, begin ik weer op tijd met de voedingssupplementen. Het is zoeken naar een balans. Momenteel heb ik die gevonden met mijn gewicht, -28,6 kg en hopelijk kan ik op dit gewicht blijven.

Ik ben heel blij dat ik de stap naar het afvallen heb gezet. Ik voel me lekkerder. Ik heb meer energie. Alle complimentjes die je krijgt, dat bevestigt dat ik de juiste stap heb gezet. Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat. Ik kan iedereen Dick aanraden. Natuurlijk moet je het zelf doen en heb je echt wel discipline nodig, maar een coach en een weegschaal als stok achter de deur doet wonderen, althans bij mij.

Er zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Die vielen uiteindelijk mee, want je laat dingen die ongezond voor je zijn weg, dus dat weegt tegen elkaar af. Ik heb deze kosten er graag voor over gehad. Dat was voor mij ook een motivatie, ik heb ervoor betaald, dus het moet wel lukken. De aanschaf van een nieuwe garderobe omdat ik zoveel ben afgevallen, is aan de ene kant super leuk, maar aan de andere kant ook een dure uitgave!

Dick, bedankt en hopelijk alleen tot ziens om de verantwoorde producten bij je te halen!

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer succesverhalen

Sylvia Kok

“Ik ben via iemand die bij Total Body Balance veel afgevallen was bij Dick gekomen. Ik was al zelf wat begonnen en wat afgevallen, maar het lukte me niet heel goed om het door te zetten. Ik hoorde over suikervrij en vetvrij eten en dat sprak me erg aan. Na...
Lees meer

Kim Pasnagel

“Na de pandemie en de zomer had ik besloten dat er toch echt wel wat kilo’s vanaf moesten. Ik merkte dat ik zelf niet goed wist waar het probleem lag en hierdoor heb ik ook verschillende methodes geprobeerd, echter werkte niks voor mij. Via vrienden was ik bij Dick terecht...
Lees meer