Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Hennie en Kees de Gooijer

2 april, 2021

Hennie de Gooijer en haar man Kees vielen samen 43 kilo afKees-Hennie-de-Gooijer

Hoe is het jullie bevallen?
“Heel goed. We vonden het niet heel lastig om ons eraan te houden. Vooral het wekelijks terugkomen bij Dick vonden we heel fijn. In de gesprekken kregen we goede adviezen, ook als het een week wat minder goed was gegaan. We keken dan hoe wat we anders hadden kunnen doen.”

Heb je al eens vaker een dieet gevolgd?
Hennie: “Ja, ik heb Sonja Bakker gedaan en ook het Dr. Frank Dieet. Het probleem was dat ik na het stoppen met dat dieet toch weer aankwam. Bij Dick wordt het afgerond met een stabilisatiefase en heb je een preventiemonitor. Dat betekent dat je een jaar lang nog iedere maand een preventiegesprek hebt. Dat helpt enorm om mijn huidige gewicht vast te houden en niet weer opnieuw aan te komen.”

Wat vonden jullie in het begin lastig?
“In het begin was het lastig om geen brood meer te eten. Dat misten we wel, omdat we brood lekker vinden. Maar na een tijdje viel het mee en was het goed vol te houden.”

Hoe reageerde de omgeving?
“We zijn afgevallen in de Corona tijd dus we hebben sowieso niet heel veel mensen gezien.”
Hennie: “Het viel mensen voor het eerst op toen ik vrijwilliger in het stembureau was. Mensen zagen duidelijk dat ik 18 kilo kwijt was.”

Heb je moeilijke momenten gehad?
“We vonden het moeilijk om, toen het nog mocht (vanwege de coronamaatregelen), in gezelschap of bij visite, geen wijntje drinken en een chipje erbij te eten. Je zit toch aan de snackgroente zoals van die mini-tomaatjes in plaats van iets lekkers. Na een tijdje gaat dat wel tegenstaan. Zoetigheid misten we veel minder, we houden meer van hartig.”

Waar heb je het meeste aan gehad?
“Dat zijn toch wel de momenten dat we bij Dick waren. Juist in de weken dat het tegen zat en we minder afvielen, hielp hij ons goed om te kijken waar we gezondere keuzes hadden kunnen maken.”

Hoeveel kilo zijn jullie afgevallen en hoe gaat het nu?
“Samen zijn we 43 kilo kwijt, waarvan Hennie 18.
Hennie: “Kees valt nog steeds af, dus we zijn met Dick aan het kijken hoe we kunnen zorgen dat hij op gewicht blijft. Verder zijn we op zoek naar nieuwe kleding maar dat is nogal een uitdaging nu de winkels nog steeds gesloten zijn vanwege de Corona maatregelen.”

Hennie en Kees de Gooijer

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer succesverhalen

Sylvia Kok

“Ik ben via iemand die bij Total Body Balance veel afgevallen was bij Dick gekomen. Ik was al zelf wat begonnen en wat afgevallen, maar het lukte me niet heel goed om het door te zetten. Ik hoorde over suikervrij en vetvrij eten en dat sprak me erg aan. Na...
Lees meer

Kim Pasnagel

“Na de pandemie en de zomer had ik besloten dat er toch echt wel wat kilo’s vanaf moesten. Ik merkte dat ik zelf niet goed wist waar het probleem lag en hierdoor heb ik ook verschillende methodes geprobeerd, echter werkte niks voor mij. Via vrienden was ik bij Dick terecht...
Lees meer