Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Slank blijven doe je zo

Slank blijven na het bereiken van je streefgewicht kan knap lastig zijn. Toch heb je er zelf veel invloed op. Deze tips kunnen je helpen om je ideale gewicht te behouden.

Slank blijven is weten wat goed voor je is

Na het afronden van een afslanktraject of dieet is het aan jou om te zorgen dat je op gewicht blijft. De producten van de boodschappenlijst die je van mij krijgt, zijn hierbij je houvast. Het is belangrijk dat je tijdens je afslanktraject of dieet geleerd hebt gezondere keuzes te maken en dat je op een verantwoorde manier afgevallen bent. Hierdoor wordt het risico op een terugval veel kleiner, omdat je opnieuw hebt leren eten. Je weet wat goed voor je is. Als je toch aankomt, komt dat meestal door of suiker, of alcohol of de verkeerde koolhydraten eten.

Slank blijven na je dieet: zondig met mate

Natuurlijk mag je af en toe wat lekkers eten, doe daar niet moeilijk over. Als je het jezelf gaat verbieden om dingen te eten krijg je er juist trek in. Doe alles met mate en zondig niet meer dan 1x per week. Kies dan het liefst voor suikervrij eten. Veel mensen kiezen ervoor om in het weekend de teugels wat te laten vieren. Maak nooit de fout door op sommige dagen ter compensatie weinig of helemaal niet te eten! Dit doet je lichaam geen goed. Regelmaat is het beste. Zorg dat het overgrote deel van je voeding echt eten is waar je voldoende vitaminen, koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten uit kunt halen.

Waarom wilde je ook alweer afslanken?

Als je slank wilt blijven, helpt het om jezelf regelmatig opnieuw de vraag te stellen waarom je bent afgevallen. Waarom wilde je gezonder gaan leven of slanker zijn? Je denkt wel twee keer na voordat je een extra stuk taart neemt als je in gedachten houdt dat je er veel moeite voor hebt moeten doen om dit gewicht te bereiken. Je hebt er tijd, geld en energie ingestoken. Het zou toch zonde zijn als je weer opnieuw zou moeten beginnen? En realiseer je: het aankomen gaat vaak ongemerkt en na drie jaar ben je opeens weer 10 kilo te zwaar. Blijf je bewust zijn van wat je eet en hoeveel je eet. Soms kan het verleidelijk zijn weer in oude patronen terug te vallen. Als je daar alert op bent, kun je slank blijven en je ideale gewicht met gemak behouden.

Hulp nodig om slank te blijven?

Als je bij mij een afslanktraject volgt, volgt er altijd een stabilisatiefase na het bereiken van je streefgewicht. Daarin kijken we hoe het gaat met het behoud van je gewicht. Ook is er de Preventie Monitor, waarbij je, zo vaak als jij wil, bij mij op nacontrole komt, nadat je het afslanktraject hebt afgerond. Zo heb je nog steeds die stok achter de deur. Voor iedereen werkt dat heel positief. De meesten nemen een jaarabonnement, waardoor ze gegarandeerd op gewicht blijven.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen