Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Wat is een gezond gewicht voor mijn leeftijd?

Als je ooit bij mij gelijnd hebt, weet je al wat BMI is. Je BMI waarde bepaalt of je in de gevarenzone zit of dat je een gezond gewicht hebt. BMI staat voor Body Mass Index. Voor mannen en vrouwen gelden dezelfde normen. Hoe oud je bent, heeft invloed op de uitkomst. Voor verschillende leeftijden gelden namelijk andere normen. Hieronder leg ik je uit wat BMI is en wat een gezond gewicht is voor jouw leeftijd.

BMI meting: hoe het werkt

Bij de BMI meting meten we twee dingen: je lengte en hoeveel je op dit moment weegt. Je gewicht in kilogram delen we door je lengte in het kwadraat. Hieruit komt een getal. Op basis van deze BMI tabel kijken we of je in de juiste categorie zit voor je leeftijd. De BMI waarde moet je altijd combineren met een vet meting en het meten van de tailleomvang. Pas dan heb je een volledig beeld van jouw huidige situatie en kun je beoordelen of je in de gevarenzone zit.

Bij Total Body Balance doen we tijdens de gratis intake een vet- en BMI meting en meet ik ook jouw taille op. We stellen een persoonlijk afslankprogramma op als blijkt dat je overgewicht hebt.

Wat is een gezond gewicht voor mijn leeftijd?

Als je te zwaar bent, is het belangrijk om te kijken naar de oorzaak. Hoe komt het dat je in de gevarenzone zit? We bespreken wat jouw huidige eet- en beweegpatroon is. Ik geef je een persoonlijk voedingsadvies. Het aanpassen van je voeding heeft direct effect op hoe je voelt (en op hoe je eruit ziet). Als je je lichaam voedt in plaats van te eten geeft, merk je dat al snel.

Je krijgt van mij van een speciale boodschappenlijst mee en ook gemakkelijke recepten, die je ondersteunen gezonder te eten. Je hoeft niet apart voor jezelf te koken of allerlei exotische ingrediënten te kopen. Het gezin of jouw partner kan gewoon mee-eten en de gezonde boodschappen kun je bij jouw vertrouwde supermarkt halen. Zo is afslanken eigenlijk heel makkelijk.

Suikervrij eten

De meeste mensen die bij mij starten, merken na een aantal dagen al enorm verschil in hoe ze zich voelen. Dit is direct terug te herleiden op het suikervrij eten. Dat heeft echt heel veel effect op je energieniveau. Het is de eerste paar dagen misschien even wennen, omdat je anders eet. Na een aantal dagen zul je merken dat dit een dieet is dat je makkelijk afgaat en dat daardoor ook goed vol te houden is. Dit komt omdat je nog een zeer ruime keuze hebt aan toegestane ingrediënten waarmee je de lekkerste gerechten kan maken, eventueel van onze uitgebreide receptenbibliotheek. Ook hoef je er geen uur voor in de keuken te staan. Op deze manier bereik je met gemak een gezond gewicht.

Of je nu jong bent of wat ouder, een gezond gewicht is voor iedereen van belang.
Met mijn begeleiding hou je blijvend resultaat.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen