Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Gezonde, goed gevulde voorraadkast: dit zit erin

Met een gezonde, goed gevulde voorraadkast heb je altijd iets in huis waarmee je in een handomdraai een verantwoorde maaltijd op tafel zet. Het mooie is dat je daardoor niet alleen gezonder eet maar ook tijd en geld kunt besparen!

Wat zit er in de gezonde, goed gevulde voorraadkast?

Om te beginnen: granen. En dan wel de ongerafineerde varianten, zoals zilvervliesrijst en volkoren pasta (spaghetti, lasagnebladen). Deze zorgen ervoor dat je altijd de juiste, trage koolhydraten binnen krijgt. Ze vullen goed en zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Het voorkomt dat je na een uur alweer trek krijgt zoals bij witte rijst of pasta. Volkoren crackers, altijd goed om in huis te hebben en zolang ze droog blijven worden ze niet oud.

Brood kun je uiteraard vers invriezen. Ook hier raad ik aan te kiezen voor de zuiver volkoren varianten.

Vlees en vis: je dagelijkse portie gezonde eiwitten

Wat betreft vlees en vis: kies voor de gezondere varianten zoals vette vis (2x per week), kip en tartaar. Als je niet aan het lijnen bent, kun je ook voor gehakt kiezen. Ook deze kun je allemaal invriezen. En wist je dat je ook broodbeleg (vlees en kaas) in kunt vriezen? Heel handig!

Snelle gerechten altijd binnen handbereik

Ook soep kun je heel goed in de vriezer bewaren. Maak gewoon in het weekend verse soep en vries die in porties in. Op die manier kun je meteen met gemak je dagelijkse groente inname verhogen. Veel mensen hebben namelijk moeite met meer groente eten, maar soep gaat er altijd gemakkelijk in. Daarnaast is het een snel tussendoortje of makkelijke lunch in combinatie met een paar volkoren crackers.

Groenten & fruit eten

Lang leve diepvriesgroenten en -fruit. Het is heel fijn dat er de laatste paar jaar in het vriesvak veel onbewerkte groenten bijgekomen zijn zoals brocolli, boontjes en bloemkool. Ook vind je veel fruit in het vriesvak zoals rood fruit en ananas. Ook als het buiten het seizoen is. Zo kun je volop  variëren!

Ik krijg regelmatig de vraag of diepvriesgroenten en fruit wel net zo voedzaam is als het vers kopen. Zeker! Juist doordat met direct wordt ingevroren blijven alle vitaminen en mineralen optimaal bewaard. Koop liever geen groenten of fruit in een potje of blik. Hier zit bijna altijd suiker bij!

Gezonde goed gevulde voorraadkast bespaart je geld

Een gezonde, goed gevulde voorraadkast bespaart je ook geld. Je hebt altijd iets in de huis en kunt producten kopen als ze in de aanbieding zijn. Op die manier zorg je niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je portemonnee.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen