Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dikke buik? Dit kun je eraan doen!

Een te dikke buik zit je soms letterlijk in de weg. Je zit niet lekker,je kleding knelt en het zorgt ervoor dat je minder makkelijk kunt bewegen.

Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van een te dikke buik door overgewicht. Wat kun je eraan doen om je buikvet te verminderen?

Te dikke buik oorzaken

Allereerst is het zaak om te kijken wat de oorzaak is van een te dikke buik. Dit kan komen door hormonale schommelingen, spijsverteringsproblemen of stress. Als het duidelijk is dat je overgewicht hebt, sla je uiteraard ook op je buik vet op. Vaak ligt de oorzaak in de voeding en te weinig beweging. Iedereen weet dat je van teveel suikers en vet dik wordt. Veel mensen die last hebben van buikvet doen er dus goed aan hun eetpatroon onder de loep te nemen.

Gevaren van buikvet

Teveel buikvet betekent dat je vet rondom de organen in je buikholte hebt zitten. Dit vet kan schadelijk voor je gezondheid zijn. Dit vet heeft namelijk invloed op de hormoonproductie in je lichaam. Je hebt grotere kans op suikerziekte, hartfalen en verstopte aderen wanneer je teveel buikvet hebt. Je lichaam moet hard werken om te proberen de balans te behouden. Dat zul je ook merken aan je conditie. Waarschijnlijk is die niet al te best als je veel buikvet hebt.

Hoe kom je van buikvet af?

De eerste stap is kijken naar je BMI, de Body Mass Index. Als je daarmee in de gevarenzone zit, is het zaak dat je je levensstijl aanpast. Dat betekent zo min mogelijk suikers eten en zo min mogelijk vet eten. Buikvet verlies je door gevarieerd te eten en regelmatig te bewegen. Dat wil niet zeggen dat je meteen een marathon moet proberen te lopen natuurlijk! Begin met  een paar keer per week rustig drie kwartier te wandelen en/of te fietsen. Ook regelmatig eten zorgt voor minder buikvet, het heeft geen zin om jezelf uit te hongeren, juist regelmatig je lichaam van de juiste voeding voorzien zorgt ervoor dat je stofwisseling en de vetverbranding op orde blijven.

Buikspieroefeningen helpen helaas niet om buikvet verbranden. Hoeveel je er ook doet, het zorgt voor sterkere spieren maar niet voor het verdwijnen van je buikvet.
Wandelen en fietsen daarentegen wel. Bouw het bewegen rustig op.  Eet voldoende verse groenten, fruit en vezels, zodat je lichaam echte voeding krijgt. Stop met het koken uit pakjes en zakjes en maak weer echt eten. Eet zoveel mogelijk voeding die niet bewerkt is. Verder is het belangrijk dat je voldoende nachtrust krijgt, want ook door te weinig slaap kan je hormoonbalans verstoord raken. En dat uit zich dan weer in meer vetopslag in je lichaam. Zorg voor voldoende ontspanning in je leven en bouw rustmomenten in.

Pas je levensstijl stap voor stap aan, alles tegelijk houd je waarschijnlijk niet vol. Begin met het weglaten van de suiker en regelmatig te bewegen en kijk wat dat doet. Ik durf te wedden dat je je veel beter voelt en dat die buik langzaamaan zal verdwijnen.

Heb jij hulp nodig?

Als jij hulp nodig hebt met je voeding of als je overgewicht hebt, dan kun je bij mij een gratis adviesgesprek aanvragen.
We kijken dan wat een gezond gewicht is en wat een gezonde buikomtrek voor jou is. Vervolgens kijken we welke aanpassingen je in de voeding kunt doen om af te slanken.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen