Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Gezond eten hoeft niet duur te zijn!

Gezond eten duur? Dat horen we vaker. En het is niet waar. Gezond eten is niet duur.
Sterker nog, je bespaart geld doordat je al die slechte producten niet meer eet.
Hoe komt het dat we denken dat gezond eten duurder is dan ongezond?

Gezond eten is niet duur

Ongezond eten wordt in de supermarkt erg aantrekkelijk gemaakt. Let maar eens op als je door de winkel loopt: je ziet nooit een schap met promoties of aanbiedingen waar gezonde dingen op staan. Gezonde producten worden meestal veel minder gepromoot dan ongezonde. De fabrikanten van ongezonde producten betalen de supermarkt om deze producten te promoten. Zodat ze meer in het zicht staan of op ooghoogte in het schap gezet worden.

En als er dan eens gezonde producten gepromoot worden zijn het vaak van die exotische superfoods. En die zijn vaak wel duur.

Ooit al eens een spetterende aanbieding gezien voor wortels, tomaatjes of broccoli? Waarschijnlijk niet.
Door de reclame voor ongezond eten wordt de manier waarop we naar eten kijken sterk beïnvloedt. Het lijkt dan alsof gezond eten duur is.

Goedkoop & gezond eten

Wat als je gezond wilt eten en ook op de portemonnee wilt letten? Laat dan die superfoods links liggen. Ga naar de markt en kies daar uit verse producten. Vaak is het er goedkoper dan in de supermarkt. Kies groenten en fruit uit het seizoen, zo eet je gevarieerd en lekker.

Maak voor je naar de winkel of de markt gaat, een lijstje met de dingen die je nodig hebt. Zo kom je ook niet in de verleiding om dingen te kopen die ongezond zijn.

Vervang zo nu en dan vlees en vis

Vlees en vis zijn vaak de duurste producten die in het boodschappenkarretje gaan. Door ze zo nu en dan te vervangen, kun je hier op besparen. Zorg wel dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Peulvruchten zoals bonen of kikkererwten zijn hiervoor een prima vervanger. Ze vullen, zitten vol met vezels en eiwitten. Zo zie je maar dat gezond eten echt niet duur hoeft te zijn!

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen