Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Het is koud dus eet ik meer??

Stamppot gezond zie Facebook Total Body Balance!

Het is koud dus ik eet

In de winter zijn sommige mensen wat lichter dan in de zomer. Ons lichaam verbruikt dan extra brandstof om ons warm te houden. Zo kom je eenvoudig van dat extra kilootje af.

Maar…. helaas: door de lagere temperatuur en minder lichturen, gaat ons lichaam om extra eten vragen. Je wilt met een dekbed en een pak speculaas op de bank kruipen en pas na de winter weer tevoorschijn komen.

Van oorsprong was deze behoefte om een wintervetlaag aan te leggen terecht: Er was minder te jagen, minder beweging en minder fruit of bladgroen. Ook de primitieve mens ging een soort winterslaap in en had die vetlaag nodig.

Tegenwoordig hebben wij centrale verwarming en dikke jassen dus is er totaal geen noodzaak om reservevet aan te leggen met stevige stamppotten met spek en jus met een kantoorbaan.

Toch wordt dit oeroude mechanisme in ons lichaam geactiveerd rond deze tijd en geeft ons het gevoel, extra te moeten eten, erwtensoep, stamppot en speculaas bijvoorbeeld.

Laat je niet voor de gek houden door dit overblijfsel uit de tijd van onze voorouders, zet niet de cv hoger, maar laat je lichaam lekker werken, dan verdwijnen deze winter die laatste vetrandjes. Kou lijden betekent vet verbranden…

Team Total Body Balance

P.S. Kijk voor een lekkere gezonde stamppot op onze Facebookpagina Total Body Balance www.facebook.com/TBB.nl

Herken jij dit ook en hoe ga jij hiermee om? Laat je reactie achter onderaan deze pagina.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen