Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Hanneke Duijmelink

9 juni, 2021

“Mijn BMI was een vaststaand feit, behorend bij de categorie overgewicht.” 

Hanneke Duijmelink

“Corona kilo’s; Het is inmiddels een begrip geworden, een collectieve levensfase ervaring ten tijden van de pandemie, die verbindt en die ons wil doen geloven dat bakken, koken en eten afhalen ter ondersteuning van de lokale horeca van groot belang is. Tenminste bij mij had het, naast allerlei andere excuses om mijn gewichtstoename acceptabel voor mezelf te houden en uit te leggen aan anderen, deze uitwerking.

Hoe niet helpend is deze gedachtegang? Een gedachtegang die de confrontatie met de realiteit van mijn BMI bijna 27 uit de weg ging?
Mijn BMI was een vaststaand feit behorend bij de categorie overgewicht.

In februari 2021 besloot ik dat ik de confrontatie met deze realiteit maar eens aan moest gaan. Ik wist van mezelf dat ik daar hulp bij nodig had. Ik ben immers al 50 jaar lang heel bedreven in het geven van acceptabele verklaringen die niet positief bijdragen aan het veranderen van mijn eigen gedrag ten aanzien van mijn eetgewoonten, dus ook niet tijdens deze pandemie.

Ik at omdat eten staat voor gezelligheid, omdat ik me verveelde, omdat het toch geen weer is om er op uit te gaan. De redenen om te eten waren eindeloos. Ik besloot in februari met hulp van Dick aan de slag te gaan. Ik was erg sceptisch omdat ik van mening was dat het volgen van een dieet, wat ik nog nooit had gedaan, een straf zou zijn.

De methode van Dick is simpel en duidelijk, heel zwart-wit. Ik ben begonnen met een appeldag. Daarna bestond het dieet uit drie maaltijden per dag, waarbij koolhydraten en eiwitten gewogen worden, waarbij je onbeperkt groenten kunt eten en waarbij je (veel) verantwoorde tussendoortjes (zuivel, fruit, rauwkost, opkikkertjes en tafelzuren) per dag kunt eten. Het allerbelangrijkste is dat alles wat je eet vetarm en suikervrij is.

Ik ben met gemak in korte tijd 10 kg afgevallen, met plezier, genietend van lekker en puur eten zonder af te zien. Ik voel me vitaler, beschik over meer energie en voel me goed. Ik heb deze tijd als heel plezierig ervaren, omdat de heldere zwart-wit structuur en de vaste weegmomenten motiveren om door te gaan. Na het afvallen volgt de fase van stabiliseren, wederom duidelijk en eenvoudig toe te passen.

Hou je net als ik van duidelijkheid en van het behalen van doelen, dan is de methode van Dick de methode om af te vallen en je bewust te worden dat vetarm en suikervrij een ‘way of life is’ om een stabiel en gezond gewicht te behalen en nog belangrijker te behouden! Dank je Dick!”

Hanneke Duijmelink

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer succesverhalen

Sylvia Kok

“Ik ben via iemand die bij Total Body Balance veel afgevallen was bij Dick gekomen. Ik was al zelf wat begonnen en wat afgevallen, maar het lukte me niet heel goed om het door te zetten. Ik hoorde over suikervrij en vetvrij eten en dat sprak me erg aan. Na...
Lees meer

Kim Pasnagel

“Na de pandemie en de zomer had ik besloten dat er toch echt wel wat kilo’s vanaf moesten. Ik merkte dat ik zelf niet goed wist waar het probleem lag en hierdoor heb ik ook verschillende methodes geprobeerd, echter werkte niks voor mij. Via vrienden was ik bij Dick terecht...
Lees meer