Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Afvaltips die echt werken

Afvaltips die echt werken op de langere termijn in plaats van tijdelijk een trucje toepassen. Het gaat er tenslotte om dat je straks ook gemakkelijk je gewicht kunt behouden als je weer ‘normaal’ gaat eten. De meesten komen binnen een paar weken aan als ze stoppen met lijnen. Hoe voorkom je dit?

Gemakkelijk afvallen, eten met aandacht

De eerste tip is om je gezonde verstand te gebruiken. Je weet zelf ook wel dat een hele reep chocolade opeten nou niet echt gaat helpen om af te slanken en straks ook op gewicht te blijven. Zo simpel is het. Je moet je er wel bewust van zijn wat je in je mond stopt. Daarom adviseer ik je tijdens het eten of snacken niet tegelijkertijd ook iets anders te doen. Eet en proef met je volle aandacht. Je eet daardoor vanzelf minder en geniet er ook meer van. Je herkent vast wel dat als je ’s avonds voor de tv eet, je eten veel sneller op is. Dit komt omdat je er niet bewust met je aandacht bij bent. Bewust eten dus!

Stoppen met suiker

Als je alleen al stopt met suiker eten, ga je dit zeker merken aan je gewicht. Suiker zit bijna overal in, ook in producten waar je het niet verwacht zoals woksaus of ketchup. Suikervrij eten behoort tot de afvaltips die echt werken. Als je al bedenkt dat in een glas frisdrank minimaal acht suikerklontjes zitten, dan weet je dat je suikerinname echt aantikt op die weegschaal. Wil je afslanken: stop ermee.

Kook zelf en gebruik zo min mogelijk voorverpakte producten

Zelf je eten bereiden heeft zo z’n voordelen ten opzichte van pakjes en zakjes. Je weet wat erin zit en krijgt geen extra suikers, zouten en vetten binnen. De meeste voorverpakte producten zitten vol met ongezonde toevoegingen. Sommigen mensen denken dat ze zonder die producten geen lekkere maaltijd kunnen bereiden. Ik durf het tegendeel te beweren: iedereen kan een gemakkelijke en gezonde maaltijd maken met verse ingrediënten. Neem anders een kijkje in mijn online kookboek voor inspiratie.

Neem de tijd om af te slanken

Afslanken kost tijd, je kunt niet in twee weken tien kilo kwijt. Als je verantwoord af wilt slanken betekent dat dat je iets blijvend zult moeten gaan veranderen. In je eetpatroon en misschien ook in je beweegpatroon. Dit soort gewoonten omzetten naar nieuwe gewoonten kost tijd. Als je op de langere termijn profijt wilt hebben, zul je je levensstijl aan moeten passen. Daarom werken trucjes en shakes ook niet. Voor je het weet zit er weer een paar kilo aan. Als je blijvend iets verandert, zul je ook op langere termijn op je gezonde gewicht kunnen blijven, zonder al te veel moeite.

Ben jij te zwaar?

Heb je al geprobeerd om af te slanken en lukt het je niet? Dan help ik je om jouw ideale gewicht te bereiken. Met persoonlijke begeleiding en coaching halen we samen jouw doelen met blijvend resultaat. Zet vandaag nog de eerste stap op weg naar een gezond gewicht.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen