Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Afvallen volhouden? Zo doe je dat!

Afvallen volhouden is natuurlijk de sleutel tot succes om jouw ideale gewicht te bereiken. Als je start met afslanken, gaat dat in het begin goed. Je hebt je doel voor ogen en gaat het gewoon doen. Naarmate de tijd vordert, zie je dat de meeste mensen moeite hebben zichzelf te blijven motiveren om af te slanken, de kleren zitten alweer wat ruimer, je voelt je al weer lekkerder en je begint complimentjes te krijgen. Ik geef je mijn succestips om afvallen vol te houden als je het moeilijk hebt.

Afvallen volhouden: mijn succestips

Door de jaren heen heb ik heel veel mensen begeleid met afslanken. Ieder heeft zo zijn eigen redenen om af te slanken natuurlijk. De belangrijkste reden is je gezondheid. En niet het passen in maatje 36. Daarmee kom ik meteen op het eerste struikelblok om afvallen vol te houden. Als je jezelf doelen stelt waarvan je vooraf eigenlijk al weet dat het niet realistisch is, zul je ze ook niet behalen. Het gevolg daarvan is dat je denkt dat het je toch niet zal lukken om af te slanken, waardoor je al snel weer in oude gewoontes valt. Afvallen volhouden betekent beginnen met een realistisch doel. 20 kilo in een maand is gewoonweg niet te doen en ook helemaal niet gezond. Begin met je doel klein te houden. Als je die kleine overwinningen kunt behalen, ben je vanzelf gemotiveerd om door te gaan. Iedere week een aantal kilo eraf is in een maand ook gewoon 5 of meer kilo.

Weeg jezelf niet iedere dag

Weersta de verleiding om jezelf te vaak te wegen. Je gewicht kan schommelen onder invloed van allerlei factoren, zowel lichamelijk als geestelijk. Stap 1x per week op de weegschaal en hou je voortgang bij. Evalueer de afgelopen week: wat heb je allemaal gegeten en waren dat de juiste keuzes? Een eetdagboek kan hierbij helpen. Bekijk ook wat je die week aan beweging hebt gehad en of dat voldoende is geweest. Je hoeft je echt geen slag in de rondte te sporten om af te slanken. Iedere dag in totaal 45 minuten matig bewegen (zoals wandelen, fietsen, zwemmen etc) is voldoende.

Zorg voor een stok achter de deur

Vertel aan zoveel mogelijk  mensen dat je af gaat slanken. Op die manier heb je het idee dat je ook verantwoording aan anderen hebt als je je niet aan je dieet houdt. Mensen die zeggen dat je het niet nodig hebt of die je op andere gedachten willen brengen, laat je even  links liggen. Zeg duidelijk wat je van plan bent en waarom dat belangrijk voor je is. Zo creëer je vanzelf een stok achter de deur. Je kunt ook jezelf met kleine cadeautjes belonen als het je gelukt is om gezond te eten. Kies dingen waar je blij van wordt (liever geen eten!).

Als je het lastig vindt om jezelf te motiveren of om afvallen vol te houden, kun je ook kiezen voor afvallen onder begeleiding. Ik ondersteun je persoonlijk met wekelijkse controles. Natuurlijk help ik je ook wanneer je het moeilijk hebt of als je bijvoorbeeld een etentje hebt. Zo blijf je op koers en lukt het je met gemak je streefgewicht te behalen.

Afvallen volhouden doe je in je hoofd

Afvallen volhouden is voor het grootste deel afhankelijk van wat je jezelf vertelt in je hoofd. Je gedachten over jezelf en over eten bepalen veel van het resultaat dat je kunt bereiken. Je zult vast wel herkennen dat je als je niet goed in je vel zit, je meestal als gevolg daarvan ook niet zo goed voor jezelf zorgt. Gezond eten schiet er dan bij in.

Afvallen doe je in eerste instantie voor jezelf en voor je gezondheid. Niet voor anderen of om er slanker uit te zien. Dat komt vanzelf wel als je verantwoord afvalt en je naar een realistisch doel toewerkt. Op een gegeven moment gaan mensen in je omgeving het ook zien dat je meer straalt en gewicht verliest. Dat kan je een extra boost geven. Afvallen volhouden is weten wat je streefgewicht zou moeten zijn op basis van je BMI, kiezen voor je eigen gezondheid, een stok achter de deur hebben en de knop omzetten.

Mocht je hulp nodig hebben om afvallen vol te houden, neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag met succes jouw streefgewicht te behalen.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen