Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Witlof met ham, kaas en puree

 

hoe ziet het gerecht er uit

Witlof met ham, kaas en puree

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 3 kleine witlofstronken gehalveerd en gekookt of gestoomd
  • 75 gram magere ham in plakken
  • 25 gram hüttenkäse
  • peper, zout naar smaak
  • 1 eetlepel Edelgist vlokken
  • 100 gram aardappelen gekookt

Instructies
 

  • Halveer de witlof stronken, haal eventueel het hart eruit en kook of stoom gaar. Laat goed uitlekken.
  • Schil, was en kook de aardappelen gaar. Giet af en prak de aardappelen fijn met wat zout naar smaak. Eventueel kun je de Edelgist vlokken toevoegen aan de aardappelen voor een kaas smaak. Of later toevoegen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de witlof over de plakken ham en rol op.
  • Spray een ovenvaste schaal in met Pancoating en leg de rollen witlof met ham erin.
  • Verdeel de hüttenkäse over de witlof en voeg peper toe.
  • Doe de geprakte aardappel bovenop en spray Pancoating er overheen. Strooi optioneel nog wat Edelgist vlokken erover voor een kaas smaak als dit nog niet door de puree zit.
  • Bak 25 minuten tot goudbruin in een oven.

Notities

Tip: je kunt de aardappelpuree ook weglaten en de witlof afbakken met de hüttenkäse en Edelgist vlokken bovenop. Gebakken aardappeltjes en appelcompôte zijn er ook lekker bij.
Trefwoord aardappel, groenten, puree, vlees

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen