Witlof met ham, kaas en puree
Ingrediënten
- 3 kleine witlofstronken gehalveerd en gekookt of gestoomd
- 75 gram magere ham in plakken
- 25 gram hüttenkäse
- peper, zout naar smaak
- 1 eetlepel Edelgist vlokken
- 100 gram aardappelen gekookt
Instructies
- Halveer de witlof stronken, haal eventueel het hart eruit en kook of stoom gaar. Laat goed uitlekken.
- Schil, was en kook de aardappelen gaar. Giet af en prak de aardappelen fijn met wat zout naar smaak. Eventueel kun je de Edelgist vlokken toevoegen aan de aardappelen voor een kaas smaak. Of later toevoegen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel de witlof over de plakken ham en rol op.
- Spray een ovenvaste schaal in met Pancoating en leg de rollen witlof met ham erin.
- Verdeel de hüttenkäse over de witlof en voeg peper toe.
- Doe de geprakte aardappel bovenop en spray Pancoating er overheen. Strooi optioneel nog wat Edelgist vlokken erover voor een kaas smaak als dit nog niet door de puree zit.
- Bak 25 minuten tot goudbruin in een oven.
Notities
Tip: je kunt de aardappelpuree ook weglaten en de witlof afbakken met de hüttenkäse en Edelgist vlokken bovenop. Gebakken aardappeltjes en appelcompôte zijn er ook lekker bij.