Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Tournedos met rode-wijnsaus

 

Tournedos-met-rode-wijnsaus

Tournedos met rode-wijnsaus

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans, Nederlands
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 100 gram tournedos
  • 0.75 sjalotje fijngesnipperd
  • Pancoating
  • 0.5 dl rode wijn
  • 0.5 dl runderfond
  • zout, peper naar smaak

Instructies
 

  • Neem het vlees 30 minuten voor gebruikt uit de koelkast.
  • Verhit pancoating in een sauspan en fruit de sjalotjes tot glazig.
  • Voeg de rode wijn toe aan de sjalotjes en laat dit op zacht vuur tot 0.5 dl inkoken.
  • Voeg de fond aan de wijn toe en laat de saus tot de helft inkoken. Spray wat pancoating door de rode wijnsaus en laat deze niet meer koken. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
  • Dep de tournedos droog met keukenpapier en strooi er wat zout over.
  • Verhit pancoating in een koekenpan en bak het vlees aan beide zijden ca. 3-5 minuten. Kruid het vlees met versgemalen peper.
  • Serveer de rode wijnsaus over het vlees.

Notities

Lekker met gepofte aardappel en een groene salade.
Trefwoord rund, vlees

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen