Tournedos met rode-wijnsaus
Ingrediënten
- 100 gram tournedos
- 0.75 sjalotje fijngesnipperd
- Pancoating
- 0.5 dl rode wijn
- 0.5 dl runderfond
- zout, peper naar smaak
Instructies
- Neem het vlees 30 minuten voor gebruikt uit de koelkast.
- Verhit pancoating in een sauspan en fruit de sjalotjes tot glazig.
- Voeg de rode wijn toe aan de sjalotjes en laat dit op zacht vuur tot 0.5 dl inkoken.
- Voeg de fond aan de wijn toe en laat de saus tot de helft inkoken. Spray wat pancoating door de rode wijnsaus en laat deze niet meer koken. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
- Dep de tournedos droog met keukenpapier en strooi er wat zout over.
- Verhit pancoating in een koekenpan en bak het vlees aan beide zijden ca. 3-5 minuten. Kruid het vlees met versgemalen peper.
- Serveer de rode wijnsaus over het vlees.
Notities
Lekker met gepofte aardappel en een groene salade.