Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Tongspiesjes

hoe ziet het gerecht er uit

Tongspiesjes

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraans
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 100 gram tongfilet
  • pancoating
  • 0.5 teentje(s) knoflook geperst
  • 1 eetlepel verse citroen geperst
  • 0,25 citroenrasp vers
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • tabasco naar smaak
  • 0.5 Turkse komkommer in plakjes van 5 mm
  • 0.5 groene paprika in blokjes van 2x2 cm
  • 1 eetlepel platte peterselie gehakt

Instructies
 

  • Snijd elke tongfilet in de lengte doormidden en rol ze op.
  • Meng in een kommetje de knoflook, citroensap, citroenrasp, peper en zout.
  • Leg de visrolletjes in een ondiepe, 'niet metalen' schaal en verdeel de marinade erover (niet alles). Dek de schaal af en zet hem minstens 2 uur in de koelkast.
  • Rijg de gemarineerde tongrolletjes (voorzichting) aan spiesjes en wissel ze af met stukjes groenten.
  • Spray de spiesjes in met pancoating, verwarm een grillpan en bak ze ca. 8 minuten op matig vuur. Keer ze af en toe om (om aanbranden te voorkomen) en bestrijk ze met extra marinade om ze vochtig te houden.
  • Leg de spiesjes op een serveerschaal of direct op een bord en strooi er ter garnering de gehakte peterselie over.

Notities

Tip: Serveer de spiesjes heet, met roergebakken groenten naar smaak en een gepofte aardappel of zilvervliesrijst. Maar het is ook lekker met volkoren pasta en een pittige tomatensaus.
Trefwoord vis

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen