Tongspiesjes
Ingrediënten
- 100 gram tongfilet
- pancoating
- 0.5 teentje(s) knoflook geperst
- 1 eetlepel verse citroen geperst
- 0,25 citroenrasp vers
- zout
- zwarte peper versgemalen
- tabasco naar smaak
- 0.5 Turkse komkommer in plakjes van 5 mm
- 0.5 groene paprika in blokjes van 2x2 cm
- 1 eetlepel platte peterselie gehakt
Instructies
- Snijd elke tongfilet in de lengte doormidden en rol ze op.
- Meng in een kommetje de knoflook, citroensap, citroenrasp, peper en zout.
- Leg de visrolletjes in een ondiepe, 'niet metalen' schaal en verdeel de marinade erover (niet alles). Dek de schaal af en zet hem minstens 2 uur in de koelkast.
- Rijg de gemarineerde tongrolletjes (voorzichting) aan spiesjes en wissel ze af met stukjes groenten.
- Spray de spiesjes in met pancoating, verwarm een grillpan en bak ze ca. 8 minuten op matig vuur. Keer ze af en toe om (om aanbranden te voorkomen) en bestrijk ze met extra marinade om ze vochtig te houden.
- Leg de spiesjes op een serveerschaal of direct op een bord en strooi er ter garnering de gehakte peterselie over.
Notities
Tip: Serveer de spiesjes heet, met roergebakken groenten naar smaak en een gepofte aardappel of zilvervliesrijst. Maar het is ook lekker met volkoren pasta en een pittige tomatensaus.