Tomatensoep
Ingrediƫnten
- 200 gram tomaten gewassen en in kwarten gesneden
- 100 gram soepgroenten bij voorkeur zonder wortel
- 100 gram tartaarballetjes
- 0.5 kruidnagel
- 0.5 laurierblaadje
- 0.5 bouillonblokje
- 1 mespunt(jes) sambal oelek
Instructies
- Vul een hoge pan met de schoongemaakte tomaten en brengen deze zachtjes aan de kook, gedurende 20 minuten.
- Tomaten door een draai-zeef halen om de pitten en vellen van het sap te scheiden. Sap terug doen in de pan.
- Voeg vervolgens aan de tomatensap toe: soepgroenten, tartaar balletjes, kruidnagel, laurierblad, bouillon blokje en een mespunt sambal. Zonodig nog wat vocht.
- Deksel weer op de pan plaatsen en ongeveer een half uur op het vuur zetten en net tegen het kookpunt aan houden.
Notities
Een heerlijke soep met veel groenten en 100 gram eiwitten per portie dus een volledige avondmaaltijd. Eet er volkoren crackers of brood bij. Of 100 gram zilvervliesrijst in een diep bord en giet de soep er overheen.
Als lunch neem je de helft van deze portie soep omdat je dan 50 gram tartaar (eiwitten) hebt en neemt 2 crackers.