Stampot rauwe spinazie met kip
Ingrediënten
- 100 gram aardappelen geschild en in gelijke stukken
- 0.5 ui gesnipperd
- Pancoating
- 0.25 eetlepel(s) kerriepoeder mild
- 67.5 gram kipfilet rauw gewogen
- 32.5 ml kookroom light
- 200 gram spinazie panklaar
- peper en zout naar smaak
- bouillon (optioneel) van poeder
Instructies
- Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.
- Verhit een pan met Pancoating en bak hierin de ui glazig en voeg de kerriepoeder toe en bak nog 1 minuutje mee.
- Kipfilets inwrijven met zout en peper en tussen de gebakken ui leggen. De kip in 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Door wat druppels toe te voegen die weer verdampen, zorg je ervoor dat de kip niet aanbakt maar wel gaar wordt.
- Verwarm de room zachtjes in de magnetron of in een voorverwarmde mok.
- Aardappels afgieten en met warme room tot puree stampen. Optioneel: Je kunt ook nog een beetje bouillon van poeder maken en dit ook nog door de puree doen.
- Meng het ui mengsel door de puree maar laat de kipfilet nog even in de pan liggen. Vervolgens schep je de spinazie in gedeelten door puree. Laat het vervolgens op een heel laag vuur nog even opwarmen zodat de spinazie iets slinkt.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Kipfilets in plakjes snijden. Serveer de stampot met daar op de kipfilet plakjes.