Spinaziepureepotje met Provençaalse runderreepjes
Ingrediënten
- Pancoating
- 100 gram runderreepjes
- Provençaalse kruiden
- 100 gram aardappelpuree Geschild, gewassen, gekookt
- 250 gram spinazie (diepvries)
- Edelgistvlokken
Instructies
- Kook de aardappels in een bodempje water.
- Verwarm de diepvries spinazie in een pan of magnetron volgens de instructie.
- Verhit een pan met Pancoating en bak de runderreepjes samen met de Provençaalse kruiden op hoog vuur gedurende 2 minuten. Zet daarna lager en laat circa 10 minuutjes gaar worden.Puree over twee borden verdelen en bestrooien met een beetje kaas. Vleesreepjes erbij serveren.
- Stamp of prak de aardappelen. Giet de spinazie af maar vang wel wat kookvocht op in een beker. Roer de spinazie door de puree. Voeg eventueel nog wat spinazie vocht toe. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
- Doe de stampot op een bord en strooi er wat Edelgistvlokken overheen voor een kaassmaak en serveer de Provençaalse runderreepjes bij de stampot.