Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Spaghetti met rodewijn-gehaktsaus

Spaghetti-met-rodewijn-gehaktsaus

Spaghetti met rodewijn-gehaktsaus

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 0.5 ui in blokjes
  • 0.75 teentje(s) knoflook fijngehakt
  • Pancoating
  • 100 gram tartaar
  • 0.25 eetlepel(s) italiaanse kruiden (vers of diepvries) fijngehakt
  • 0.25 blokje vleesbouillon
  • 100 ml rode wijn
  • 100 gram spaghetti volkoren
  • 0.5 pot geroosterde paprika's zonder toegevoegde suiker

Instructies
 

  • Verhit een braadpan met Pancoating en bak de ui en knoflook in zachtjes tot ze glazig zijn. Schep de gebakken ui en knoflook daarna in een apart bakje.
  • In overgebleven 'bakvet' in de pan, de tartaar op hoog vuur in ca. 5 minuten rul bakken.
  • Doe het uimengsel terug in de pan bij de tartaar, voeg de kruiden en peper naar smaak toe. Verkruimel de bouillon erboven en schep alles even om.
  • Wijn in braadpan schenken en gehaktsaus 15 min. zachtjes laten sudderen.
  • Ondertussen de spaghetti beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • Paprika's laten uitlekken, droogdeppen en in grove stukken snijden. Paprika door gehaktsaus scheppen en even mee verwarmen.
  • Spaghetti afgieten, gehaktsaus erop scheppen.

Notities

Lekker met een salade van rucola en tomaatjes en aceto balsamico azijn.
Tip: Het is ook mogelijk om vooraf paprika's in zijn geheel te grillen/blakeren in de oven. Laat ze daarna rusten in een gesloten zak, dan kun je ze daarna makkelijk ontvellen en verwerken in dit recept.
Trefwoord paprika, Pasta, rund

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen