Spaghetti met rodewijn-gehaktsaus
Ingrediënten
- 0.5 ui in blokjes
- 0.75 teentje(s) knoflook fijngehakt
- Pancoating
- 100 gram tartaar
- 0.25 eetlepel(s) italiaanse kruiden (vers of diepvries) fijngehakt
- 0.25 blokje vleesbouillon
- 100 ml rode wijn
- 100 gram spaghetti volkoren
- 0.5 pot geroosterde paprika's zonder toegevoegde suiker
Instructies
- Verhit een braadpan met Pancoating en bak de ui en knoflook in zachtjes tot ze glazig zijn. Schep de gebakken ui en knoflook daarna in een apart bakje.
- In overgebleven 'bakvet' in de pan, de tartaar op hoog vuur in ca. 5 minuten rul bakken.
- Doe het uimengsel terug in de pan bij de tartaar, voeg de kruiden en peper naar smaak toe. Verkruimel de bouillon erboven en schep alles even om.
- Wijn in braadpan schenken en gehaktsaus 15 min. zachtjes laten sudderen.
- Ondertussen de spaghetti beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking.
- Paprika's laten uitlekken, droogdeppen en in grove stukken snijden. Paprika door gehaktsaus scheppen en even mee verwarmen.
- Spaghetti afgieten, gehaktsaus erop scheppen.
Notities
Lekker met een salade van rucola en tomaatjes en aceto balsamico azijn.
Tip: Het is ook mogelijk om vooraf paprika's in zijn geheel te grillen/blakeren in de oven. Laat ze daarna rusten in een gesloten zak, dan kun je ze daarna makkelijk ontvellen en verwerken in dit recept.